събота, 18 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    748 прочитания

    X ще плаща правните разходи на потребители

    Ако са били „нечестно третирани“ заради публикуване или харесване на съдържание в платформата, известна доскоро като Twitter
    07 август 2023, 15:07 a+ a- a

    Изображение: X

    Илон Мъск каза, че неговата социална медийна платформа X ще плати съдебните разходи и ще съди от името на хора, които са били третирани несправедливо от работодатели заради публикуване или харесване на нещо в сайта, известен доскоро като Twitter.

    „Ако сте били несправедливо третирани от вашия работодател поради публикуване или харесване на нещо в тази платформа, ние ще финансираме правната ви сметка“, каза Мъск в публикация в X късно в събота, добавяйки, че няма да има ограничения за финансиране на сметките.

    „И ние няма просто да съдим, ще бъде изключително шумно и ще преследваме и бордовете на директорите на компаниите“, каза Мъск по-късно в отговор на публикация за това, че нищо не променя поведението в САЩ по-бързо от заплахата за съдебни действия.

    В края на миналия месец Мъск каза, че месечните потребители на X са достигнали „нов връх“ и сподели графика, която показва последния брой над 540 милиона, припомня „Ройтерс“. Данните идват, докато компанията преминава през организационни промени и се стреми да увеличи намаляващите приходи от реклама.

    Това беше и последният от поредица коментари от ръководители на X, които твърдят, че платформата се използва много, след като Meta Platforms стартира конкурентна платформа, наречена Threads на 5 юли.

    След 17 години с емблематично лого на синя птица, което символизира излъчването на идеи към света, милиардерът Мъск преименува Twitter на X и разкри ново лого през юли, отбелязвайки фокус върху изграждането на „приложение за всичко“.

    По-рано през юли Мъск каза, че паричният поток на платформата остава отрицателен поради почти 50% спад в приходите от реклама и голямото дългово натоварване. Увеличението на приходите от реклама, което се очакваше през юни, не се случи.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    преди 20 часа
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
    преди 21 часа
    ЕК започна ново разследване срещу Meta
    Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
    преди 22 часа
    "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
    Искът е заради спрените руски газови доставки
    преди 22 часа
    Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
    Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари