събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1092 прочитания

    „Мистичните пътеки на България II“ разкрива още от лековитите и чудотворни места по нашите земи

    Журналистиката Ирена Григорова представя втората част на успешното си заглавие
    06 април 2022, 16:33 a+ a- a

    Защо водата на река Младежка е лековита само два месеца в годината? Какво се крие в неизследваното подземно светилище Гълъбарника? Гробници ли са тайнствените долмени, или нещо друго? Как войводите са лекували рани от куршуми? Отговорите на тези и други любопитни въпроси за лековити и чудотворни места по нашите земи дава журналистката Ирена Григорова в „Мистичните пътеки на България II“,  публикувана от „Апостроф“.

    Във второто издание на книгата авторката разказва за още 43 по-интересни и загадъчни обекта, някои от които известни, а други съвсем непознати. Григорова представя църкви, манастири и скални светилища, които остават отпечатък върху всеки, който ги посети. Тези места действат различно на всеки човек, но силата им е неоспорима. Това доказват и историите на хората, изпитали мощта им, които авторката разказва.

    Журналистката търси отговори на въпроси като: Възможно ли е при мегалитните светилища наистина да има магнитни аномалии и висока енергия? И как предците ни са ги засичали? Оказва се, че академичните текстове имат научно обяснение и то е съвсем реално.

    Белинташ, изворът Светата вода, Скалите над Приморско, Устремският манастир, Никополският скален манастир, Кръстати камен в село Ветрен и за още много други чудати места говори Ирена Григорова във втората част от поредицата „Мистичните пътеки на България“. Авторката отново е изготвила карта, която обозначава местоположението на обектите и дава подробни инструкции как да се стигне до всеки от тях.

    Ирена Григорова е позната на публиката с работата си в „Преди обед“ по bTV, „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ, както и ютуб канала „Прастари времена“, в който изследва и открива нови тайнствени места, свързани с древната история. След успеха на книгите ѝ „Прастари времена“, „Скитник в мрака. По стъпките на Вълчан войвода и неговото злато“ и „Мистичните пътеки на България“ авторката ни предлага още едно четиво за тайнствени места и мистични истории. 
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 16 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 16 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 16 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 18 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години