събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3206 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги на книжарници „Сиела“ за март 2022

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    06 април 2022, 14:48 a+ a- a

    „Хипотеза за любо“ от Али Хейзълууд е начело на класацията на веригата книжарници „Сиела” на най-продаваните книги през март 2022. Вижте кои други заглавия попадат в топ 10:

    1. „Хипотеза за любов“ от  Али Хейзълууд, Егмонт, 16,90 лв.

    Като докторант трета година, Олив Смит не вярва особено в дълготрайните романтични взаимоотношения – но най-добрата ѝ приятелка вярва и точно това я въвлича в настоящата ситуация. За да убеди Ан, че не само има връзка, но и е напът към щастливото си, безоблачно бъдеще, ще са ѝ необходими повече от джедайски умения. Учените вярват само на доказателства, нали? И, като всеки уважаващ себе си биолог, Олив се паникьосва и целува първия срещнат мъж.

    А този мъж не е кой да е, а добре известният Адам Карлсън – изгряваща звезда в научните среди и, ами, задник. Затова Олив е повече от изненадана, когато властващият тиранин на Станфорд не само не се отдръпва, но и се съгласява да се престори за нейно фалшиво гадже. Но когато нещата се объркват главоломно и кариерата на Олив е застрашена да изгори като с бунзенова горелка, Адам отново я изненадва с безрезервната си подкрепа и плочките си на корема.

    А Олив разбира, че единственото по-сложно нещо от това да изследва хипотеза за любов е да погледне собственото си сърце под микроскоп.

    2.  „Още 365 дни“ от Бланка Липинска, Сиела, 19 лв.

    „Още 365 дни“ е продължение на бестселъровата поредица на Бланка Липинска за Лаура Биел, отвлечена от главата на сицилианската мафия. От първите две книги – „365 дни“ и „Този ден“, са продадени над милион и половина бройки по целия свят. Изпълнени с еротика и сензационни обрати, сравнявани със световния бестселър „Петдесет нюанса сиво“, романите спечелиха сърцата на полските жени.

    Затегнете коланите, защото „Още 365 дни“ е истинско адреналиново преживяване, което ще ви изненада и разчувства!

     

    3. „Моята кухня - Здравословни рецепти“ от Силвена Роу, A T Publishing, 34,99 лв.
     
    „Целта ми бе да създам място, където всеки ден вие и вашето семейство да можете да се наслаждавате на вкусни, хранителни и изпълними рецепти, които ще ви помогнат да приготвяте храна по здравословен начин, ще изпълнят тялото ви с виталност и енергия и ще направят живота ви много по-продуктивен. Обещавам ви, че с всяка една страница от книгата и с всяка една рецепта вие ще правите най-добрия избор за вас и вашето семейство.“ - Силвена Роу.

     

    4. „50 здравословни рецепти“ от Йоана Йокко, Сиела, 30 лв.

     Има огромна разлика между здравословното хранене и токсичната култура на диети и ограничения. В тази книга съм събрала любими рецепти, с които можете да разнообразите менюто си и да започнете своя път към най-добрата версия на себе си!

    Между кориците на тази книга ви очакват 50 лесни и здравословни рецепти от Йоана Йокко

    В изданието ще откриете още любопитни факти и полезна информация за здравословното хранене, както и кулинарни изкушения, подходящи за вегетарианци.

    5. Пасиансът на архангелите“ от Мария Лалева, Книгомания, 18 лв.

    ...В живота ни задължително трябва да има една такава любов – с дъга и без бъдеще, за да се научим да създаваме нашето „сега“ като единственото съществуващо време. Вярвам, майко Христина – любовта е единствената сила, която може да ни покаже, че Вселената има само сегашно време. Но в онази нощ аз сънувах бъдещето, без да го проумявам. Небето ме утешаваше предварително, че любовта ще се появява в живота ми с различни имена и лица, стига да я нося в сърцето си. Вече знам, че трябва да имаш любов в себе си, за да я извикаш пред себе си. Любовта е навсякъде, но за да те доближи и да те прегърне, е нужно да разпознае себе си в теб, да надуши любовта в сърцето ти, да я усети. Минаха много и тежки години, преди да се разлисти това познание като книга пред мен и да прочета в края ѝ, че всъщност край няма. Нито любовта има край, нито животът. Има само мигове, в които те са.

    6. „Неделният продавач на книги“ от Даниел Вълчев, Сиела, 18 лв.

    Даниел Вълчев събира изкусно в новата си книга световете на литературата, науката, философията и историите от ежедневието.

    „Неделният продавач на книги“ трудно може да се представи с няколко изречения. По някакъв начин, това е книга за книгите, за онова, което прочетеното оставя у нас, и така участва в създаването и подреждането на нашата вътрешна лична библиотека

    По своя жанр „Неделният продавач на книги“ е роман. Фабулата е внимателно изградена около постепенното разкриване на една загадка – изчезването на брата на героя-разказвач. Липсващите книги от домашната библиотека се появяват една по една, събуждат различни спомени и водят героя през извивките на повествованието.

    Образите са интересни, грижливо представени и развиващи се до самия край – приказлива съседка и нейната внучка - тийнейджър, възрастен учител по математика, млада полицайка и малката й дъщеря, дете с аутизъм, православен свещеник, жена с необикновени способности в алианско село. И всичко това, пропито от тайнственото присъствие на безлик продавач на книги, който се появява само в неделите.

    Тези, които познават разказите на Даниел Вълчев, едва ли ще се учудят, че книгата се чете на един дъх. И, както може да се очаква, оставя елегантен и красив послевкус, който не бърза да те напусне.

    7. „Домът на Gucci“ от Сара Г. Фордън, Сиела, 19,90 лв.

    На 27 март 1995 г. Маурицио Гучи, наследник на легендарната модна фамилия, е покосен от неизвестен убиец на път за своя офис в Милано. През 1998 г. бившата му съпруга Патриция Реджани Мартинели, известна в медиите с прозвището Черната вдовица, е осъдена на 29 години затвор за поръчката и организирането на въпросното престъпление.

    Дали Патриция е извършила злодеянието, защото финансовото разхищение на съпруга й е било неконтролируемо? Дали го е сторила, защото е знаела, че мъжът й се кани да се ожени за своята любовница? А възможно ли е всъщност Патриция да е невинна?

    Историята на Гучи е история за лукс, ексцентрика, интриги, възходи, падения, но също и за един същински ренесанс в модната индустрия. Изящно написана, щателно проучена и хвалебствено приета в цял свят, „Домът на Gucci“  на Сара Г. Фордън e скандална история за висша мода, крупно богатство и сърцераздирателна лична трагедия, която ще ви погълне изцяло и ще прикове вниманието ви до последната страница, а след това дълго ще ферментира в съзнанието ви. 

    8. Петя Дубарова. Събрано. Т.1 Поезия и Т.2 Проза от Петя Дубарова, Либра Скорп, 24 лв.

    Том първи "Поезия" (224 стр.) съдържа стихотворенията на Петя, с предговор от Елица Дубарова, единична цена: 12.00 лв.

    Том втори “Проза” (208 стр.) съдържа: художествена проза, писма, из “Дневници” и фотоалбум, единична цена: 12.00 лв.

    Петя Дубарова е най-младата сред големите творци на България. Родена на 25 април 1962 година в Бургас, животът й трагично завършва едва на 17 години, когато на 4 декември 1979 година младият поетичен гений прави своя личен и едновременно с това социално мотивиран избор и слага край на живота си.

    Петя Дубарова оставя след себе си около 200 стихотворения, 50-60 произведения в проза, десетки художествени преводи на текстове на популярни песни на съставите „Би Джийс”, Смоуки”, „Пух”, „Бийтълс” и други.

    9. „Аристократът“ от Пенелъпи Уорд, Сиела, 17,90 лв.

    Страстната любовна история за една наглед невъзможна двойка, в която ще се влюбят всички фенове на книгите на Ел Кенеди, Л. Дж. Шен и Пенелъпи Дъглас

    Кой е онзи страхотен мъж, за когото мислиш понякога? Онзи, който ти се изплъзна? Всяко момиче си има по един такъв, нали?

    Моят е неприлично красив британски аристократ – Лео Ковингтън. Мъжът, който за едно лято преобърна целия ми свят. Когато го видях за първи път, бе напълно гол. Оживял гръцки бог в пълния си блясък. Което превърна запознанството ни в срамен кошмар за мен.

    Нямахме шанс. Бяхме пълни противоположности, но привличането помежду ни беше неудържимо. И двамата знаехме, че имаме твърде малко време, и вместо да се нараним, искахме да му се насладим.

    Аз бях изкушението, заради което би захвърлил титлата, имотите, богатството си. За мен той беше невъзможното бъдеще. Не ни бе писано. Съдбата ни даде шанс да се докоснем до щастието – и после го изтръгна от ръцете ни.

    Оставих любовта на живота ми да си отиде. Приключихме и нямаше да се видим никога повече. Но сега, пет години по-късно, имам писмо от него. Мислех, че няма как да объркаме повече съдбите си. Грешах.

    10. „Испанска любовна измама“ от Елена Армас, Егмонт, 24,90 лв.

     Каталина Мартин е най-сетне обвързана. Семейството ѝ с радост съобщава, че тя ще доведе американското си гадже на сватбата на сестра си. И всички са поканени да станат свидетели на най-вълшебното преживяване за годината. 

    Това със сигурност ще е водещото заглавие на утрешния вестник в малкия испански град, от който идвам. Или епитафията на надгробната ми плоча. Целият ми свят се преобръща след едно-единствено телефонно обаждане. Как ще успея да намеря някой, готов да прекоси половината свят с мен, само за една сватба? И освен това да е съгласен да се включи в измамата ми. Обаче в никакъв случай не съм чак толкова отчаяна, за да се съглася с предложението на високия, синеок мъж, стоящ пред мен. 

    Арън Блекфорд. Мъжът, чиято основна цел е да ме вбесява постоянно, току-що предложи да дойде с мен като мое гадже. Точно след като си напъха носа, където не трябва, нарече ме луда, а себе си – най-добрата ми възможност. Виждате ли? Възмутително. Но, за мое огромно съжаление, също така вярно. Което ме поставя пред два избора – заслужава ли си страданието да заведа най-омразния ми колега на сватбата на сестра ми като мое фалшиво гадже, или просто да си призная лъжата? 

    Нали знаете какво ще избера…

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 17 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 17 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 17 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 19 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години