петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1430 прочитания

    Райфайзенбанк предлага бързи преводи от карта към карта

    Услугата се предлага за първи път в България
    06 април 2022, 10:21 a+ a- a

    Бързи преводи от дебитна или кредитна карта към картата на свой близък или приятел вече могат да правят клиентите на Райфайзенбанк (България). Услугата се предлага за първи път у нас и е уникална с това, че парите постъпват незабавно по картата на получателя, независимо от коя банка в България е издадена.

    Изпращачът, клиент на Райфайзенбанк, може да преведе парите за секунди, лесно и приятно, от всяко място и по всяко време на денонощието само с няколко клика в дигиталния портфейл RaiPay. Услугата, позната като Р2Р (Peer to Peer), е без аналог на българския пазар, защото не е нужно получателят да ползва RaiPay.

    „Продължаваме да създаваме удобства за нашите клиенти като въвеждаме иновации и развиваме функционалностите на дигиталните ни продукти. RaiPay вече не е просто дигитален портфейл, а хъб за дигитално ползване на средствата. С него може да се плаща безконтактно само с телефон в магазина, да се потвърди плащане с пръстов отпечатък при пазаруване в интернет, да се следи наличността и трансакциите по карти в банката, а вече и да се правят преводи по карта, дори и към клиенти на други български банки. Лесно, бързо, удобно и уникално за българския пазар“, казва Мариела Атанасова, директор Индивидуално банкиране в Райфайзенбанк (България).

    Бързите преводи по карта са много удобни в редица ситуации от ежедневието като поделяне на сметка в заведение между приятели, при плащане на наем и поделяне на разходи за битови сметки между съквартиранти, преводи към родител или дете, връщане на взети пари назаем, плащане на приятел, който е купил общ подарък, билети за кино, мач или изложба, плащане на стоки втора употреба от друго лице и т.н.

    До края на юни всички бързи преводи към карта чрез RaiPay са без такса. Това ще остане така и след този период, ако картата на получателя е издадена от Райфайзенбанк.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 6 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 6 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 6 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 9 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години