сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2620 прочитания

    Каузите на Playtech Bulgaria: Над половин милион лева за благотворителност през 2021

    B България три благотворителни организации от различен характер получиха финансиране за каузите, по които работят
    07 март 2022, 16:04 a+ a- a

    В рубриката „Каузите на компаниите в България“ ще представяме различни актуални инициативи, които са пример за отговорно поведение на бизнеса в България. Благотворителни кампании, дарения, дейности в сферата на корпоративната социална отговорност (КСО), примери за екологично, социално и отговорно управление (ESG), доброволчество, подкрепа, хуманитарна помощ и др.

    Технологичната компания Playtech Bulgaria обяви, че е дарила 570 000 лева за благотворителност на три различни социални каузи в рамките на изминалата 2021 година като част от глобалния благотворителен фонд за устойчивост и възстановяване, който компанията стартира през 2020 година. Тази инициатива е част от глобалната политика за дарения на Playtech, която е фокусирана върху финансиране и подкрепяне на обществено значими каузи, свързани с продължаващите и безпрецедентни негативни последствия, които COVID-19 оказва върху психичното здраве и благосъстояние на хората.

    B България три благотворителни организации от различен характер получиха финансиране за каузите, по които работят. 

    Първата организация, която получи близо 280 000 лв., е Българският Фонд за Жените, специализиран в инициативи за преодоляване на насилието над жените във всичките му форми. 

    Втората организация, която получи подкрепа, е Центърът за хуманни политики, чийто основен фокус е върху нископраговия център за хора със зависимости "Розовата къща". “Вярваме, че по-малко популярни каузи като тази се нуждаят от подкрепа, за да продължат да съществуват и да даряват със смисъл уязвимите хора, които участват в тях” – споделиха от Playtech.

    Третата организация, която компанията подкрепи, е на Фондация „Солидарност в действие“, която реализира различни активности, посветени на жертвите на домашно насилие и други рискови групи. Средствата, дарени на фондацията ще бъдат усвоени в проекти като интензивна лятна академия за лидерство и английски език за млади хора, справяне с изолацията и самотата при по-възрастни хора, както и 3-месечни социални инициативи за жертвите на домашно насилие. 

    Целта на глобалния благотворителен фонд за Устойчивост и Възстановяване на Playtech е да подкрепя каузи, които са били пряко или косвено засегнати от кризата след масовото разпространение на COVID-19 по света.

    Технологичната компания Playtech е основана през 1999 година в Естония и понастоящем е световен лидер в предоставянето на софтуер за gambling индустрията. Компанията създава софтуер, платформи и цялостни решения за най-големите хазартни оператори по света. Като пазарен водач и пионер в тази индустрия, пълните услуги на компанията се предлагат на повече от 150 добре познати компании, чийто клиенти са стотици милиони играчи по целия свят. Към днешна дата Playtech има представителства в повече от 20 държави по целия свят, в които работят над 7000 души. Офисът на Playtech Bulgaria функционира успешно от 2006 година, като понастоящем в него работят около 170 служители.

    ВИЖТЕ ОЩЕ: 

    Каузите на Nexo: Първоначално дарение от 100 000 долара за засегнатите в Украйна
    Каузите на OLX: Спешна инициатива за подкрепа на украинските бежанци
    Каузите на Фантастико: Подкрепа с 50 хил. лв. нуждаещите се от Украйна
    Каузите на Schwarz: Kaufland и Lidl даряват стоки на стойност €10 млн. за хората в Украйна

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    Първата за България и региона водородна зарядна станция вече e в експлоатация
    Тя може да зарежда при двете стандартни налягания за компресиран водород
    преди 15 часа
    Ето каква част от българите са доволни от работата и заплатата си
    Близо 40% от сънародниците ни виждат в изкуствения интелект повече проблеми, отколкто възможности, сочи ново проучване
    преди 18 часа
    преди 22 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 23 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 24 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26