сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  927 прочитания

  Светла Несторова е новият Председател на УС на ПОК „Доверие“

  Даниела Петкова се оттегля от поста след 30 години работа в компанията
  12 март 2024, 16:20 a+ a- a

  Снимка: ПОК „Доверие“

  Председателят на Надзорния съвет на Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ Петер Хьофингер оповести, че Светла Несторова е избрана за член на Управителния съвет на ПОК „Доверие“, който последващо да поеме функциите на г-жа Даниела Петкова – до скоро Председател на УС на най-голямото пенсионно-осигурително дружество в България - ПОК „Доверие“. Даниела Петкова се оттегля от поста след 30 години работа в компанията.

  „Това е еволюционна стъпка в една естествена смяна на поколенията, която идва да обезпечи продължаващо развитие и стратегическа приемственост на две изключително успешни компании със силни ръководни екипи.“ – заяви Петер Хьофингер, Председател на Надзорния съвет на ПОК „Доверие“.

  Светла Несторова е Председател на УС и Главен изпълнителен директор на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД – водеща компания в живото- и здравното застраховане у нас, която обезпечава защита и спокойствие за над 1 млн. клиенти. Тя започва професионалния си път в застраховането през 2002 г., а към екипа на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД се присъединява през 2004 г. като Директор „Маркетинг и продажби“. През 2005 г. е избрана за член на УС, a от 2006 г. до момента е Главен изпълнителен директор и Председател на УС на Дружеството.

  Светла Несторова е била член на Одитния комитет на ПОК „Доверие“ в периода 2013 – 2017 г., а в периода 2017 – 2019 г. е била член на Надзорния съвет на компанията. От 2013 г. до момента е член на Консултативния съвет на ДПФ „Доверие“. От 2016 г. е член и на УС на ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ ЕАД.

  Два мандата е Председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи, 4 г. е зам.-председател на УС и 10 последователни години е член на УС, като заедно с това е била и Председател на Комисията по животозастраховане към Асоциацията за период от 6 г. Била е и член на Изпълнителния комитет на Insurance Europe за период от 4 г. и 1 г. на Стратегическия комитет на Insurance Europe. Заместник–председател е на УС на Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”.

  Светла Несторова е носител на наградата „Мениджър на годината“ за 2019 година, както и на специалния приз на Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ за цялостен принос в развитието на българското застраховане.

  За позицията на Светла Несторова, която последните 20 години е част от екипа на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“, като Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет е номиниран Ангел Виденов. Той работи в дружеството от 2007 г., а от 2016 г. до момента е член на УС и Изпълнителен директор. Ангел Виденов има дългогодишен професионален опит и експертиза в застраховането.

  ПОК „Доверие“ и ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“, са част от Vienna Insurance Group – водещата застрахователна група в Централна и Източна Европа, базирана във Виена. Тя обединява над 50 застрахователни компании и пенсионни фондове в 30 държави с над 29 000 служители и защитава важното за над 28 млн. клиенти.

  През 2022 година International Finance Corporation (ІFС), чacт oт Групата на Cвeтoвнaтa бaнĸa, придоби акционерен дял в ΠOK „Дoвepиe“ от близо 10%. Това сътрудничество има за цел да засили и развие допълнително пенсионно-осигурителния пазар в България.

  Промените в мениджмънта на двете компании са предмет на необходимите последващи юридически стъпки и вписване в Търговския регистър.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 7 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 9 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 10 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 10 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество