сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1435 прочитания

  Александър Алтинг фон Геусау е новият член на Изпълнителния съвет на MET Group

  Той има над 25-годишен опит в Азия и Европа
  02 ноември 2023, 12:26 a+ a- a

  Снимка: MET Group

  Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group назначи Александър Алтинг фон Геусау за нов Съветник на изпълнителния директор. На тази новосъздадена длъжност той ще бъде член на Изпълнителния съвет на МЕТ Holding и ще отговаря директно пред председателя и главен изпълнителен директор на Групата – Бенджамин Лакатош.

  Александър Алтинг фон Геусау е опитен ръководител в областта на корпоративните финанси с над 25-годишен опит в Азия и Европа. Неговият богат набор от умения ще има значителен принос за стратегията за растеж на MET.

  От 2003 г. той е управляващ директор „Комунални услуги и възобновяеми източници“ в ING Bank в Лондон и играе важна роля в различни секторни проекти в контекста на развитието на енергийния преход. В качеството си на глобален ръководител на сектор „Комунални услуги“ в ING той отговаря за управлението на кредитен портфейл в размер на няколко милиарда евро и активно ръководи многобройни стратегически сделки за повечето големи комунални услуги.

  Александър Алтинг фон Геусау се присъединява към ING през 1997 г. в отдела за проектно и структурирано финансиране в Сингапур, след което се премества в отдела за корпоративни финанси в Хонконг през 1999 г. и става ръководител на сектор „Комунални услуги“ в Азия. Преди да се присъедини към ING, в продължение на 10 години той работи като адвокат по корпоративно право в международна адвокатска кантора в Сингапур, Ротердам и Ню Йорк. Притежава магистърска степен по право от Лайденския университет в Нидерландия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Какво да очакваме за банките и икономиката на България през 2024?
  Очакват се редица предизвикателства на различни фронтове, но и възможности за развитие на финансовия сектор, коментира Петър Чобанов, подуправител на БНБ
  преди 14 часа
  преди 14 часа
  преди 16 часа
  Какво е бъдещето на хибридната работа?
  Наред с многобройните предимства дистанционната работа има и редица недостатъци, отчита доклад на Colliers
  преди 16 часа
  Siemens и българската Nasekomo обявиха стратегическо партньорство по време на COP 28
  Двете компании ще си сътрудничат в дигитализацията на биопреобразуването чрез насекоми – новозараждаща се индустрия с потенциал за устойчиво развитие
  преди 16 часа
  АИКБ: Близо 80% от българската икономика вече е на светло
  Делът на сивата икономика у нас остава относително висок на фона на средните нива в ЕС