четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4995 прочитания

  Мирослав Кочев е новият Главен финансов директор на „Дженерали Застраховане”

  Той наследява позицията от Жанета Джамбазка
  03 октомври 2023, 09:34 a+ a- a

  Мирослав Кочев е новият Главен финансов директор на “Дженерали Застраховане” АД. Той наследява позицията от Жанета Джамбазка, като промяната влезе в сила от 1 октомври 2023. Успоредно с тази роля, Кочев се присъединява към Управителния съвет на дружеството.

  Мирослав Кочев има дългогодишен опит в сферата на финансите. Той става част от екипа на “Дженерали Застраховане” АД през 2014 г. като началник на отдел “Отчети и инвестиции”. 4 години по-късно е избран за директор “Управление на риска” в компанията, като заемаше тази длъжност досега.

  Като част от екипа на “Дженерали Застраховане” АД Кочев има ключова роля в редица стратегически финансови проекти, включително въвеждането на рамката Платежоспособност II в областта на оценяването на активи и създаването на системата за управление на риска и управлението на капитала.

  Преди 2014 Мирослав Кочев развива професионалните си умения в сферата на финансите и одита в екипа на KPMG България.

  Кочев притежава магистърска степен по “Макроикономика” от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. През 2022 г. завършва mini-MBA програмата „Актюери на бъдещето“ на MIB Trieste School of Management.

  Мирослав Кочев е член на Асоциацията на сертифицираните счетоводители (ACCA) от 2016.

  Мирослав Кочев коментира: “Благодарен съм за гласуваното доверие и за възможността, като съм готов да работя за справянето с предстоящите предизвикателства! Това, че сме част от международна група с над 190-години опит в лицето на Generali, ми дава увереност, че заедно с целия екип на компанията ще продължим да насочваме усилията си към постигането на стратегическите ни цели, както и за гарантирането на добри резултати за всичките ни заинтересовани страни.”

  След назначаването на Мирослав Кочев на поста Главен финансов директор, Жанета Джамбазка ще продължи да изпълнява функцията на член на Управителния съвет на “Дженерали Застраховане” и “Джи Пи Презастраховане” до началото на 2024. Джамбазка има дългогодишен опит в застрахователния сектор, като нейният професионален път в сектора започва през 1988. От 2015 досега тя заемаше длъжността Главен финансов директор на “Дженерали Застраховане”, като в този период тя имаше важен принос за стабилните финансови резултати на компанията и постигането на редица успехи във финансовата сфера. Преди това кариерата ѝ минава през ЗАД “Виктория”, където е Изпълнителен директор и зам.-председател на Управителния съвет на дружеството. През 2016 Жанета Джамбазка е победител в престижния конкурс CFO на годината в категория „Стратегия за развитие на финансовата функция".

  Жанета Джамбазка коментира: “Удовлетворена съм от постигнатото през годините – “Дженерали Застраховане” е финансово стабилна компания с отлични резултати и потенциал за постигане на стратегическите си цели в бъдеще. Благодарна съм за доверието, подкрепата и уважението на екипа си и на колегите, с които работихме заедно през годините! Пожелавам на Мирослав Кочев успешно да преодолява предизвикателствата и вярвам, че с качествата, които притежава, ще бъде успешен Главен финансов директор!”.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание
  Тя бе издигната от парламентарната група на ГЕРБ-СДС
  преди 4 часа
  ETHSofia обяви лектори и награден фонд от $10 000
  Организаторите на събитието си сътрудничат с УНСС и SoftUni
  преди 6 часа
  „България Еър“ с директни полети от Варна до Прага и Франкфурт
  Те стартират от 23 юни и 6 юли и ще бъдат изпълнявани два пъти седмично
  преди 9 часа
  Amazon инвестира €10 млрд. за разширяване на облачните си услуги и логистика в Германия
  По-голямата част от средствата ще бъдат използвани до 2026 г. за разширяване на облачната инфраструктура на AWS
  преди 1 ден
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти