четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  570 прочитания

  Милена Вукотич е новият Главен риск директор на УниКредит Булбанк

  Тя става и член на Управителния съвет на банката
  26 септември 2023, 15:11 a+ a- a

  Снимка: УниКредит Булбанк

  Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначаването на Милена Вукотич за Член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк и Главен риск директор. Назначаването ѝ е одобрено от БНБ/ЕЦБ и е вписано в Търговския регистър по партидата на банката.

  Милена Вукотич има богат опит в областта на риск мениджмънта и финансите. Завършва Икономическия факултет на Белградския университет през 2002 г. с най-високо отличие и има диплома по Финанси и банково дело, след което получава магистърска степен в престижната програма Scuola di Amministrazione Aziendale, Университета на Торино и Белградската банкова академия.

  Професионалната ѝ кариера в банковия сектор започва през 2003 г., а през 2012 година се присъединява към УниКредит Груп като ръководител на отдел „Управление на риска“ в УниКредит Лизинг Сърбия. След девет месеца тя е назначена за Член на Управителния съвет на УниКредит Лизинг и Главен риск директор. През май 2015 г. тя поема позицията Директор на отдел Специални корпоративни кредити в УниКредит Банк Сърбия. През ноември 2019 г. Милена става ръководител на отдела за Регулативен контрол на банката, като управлява екипа до септември 2021 г., след което поема ролята на Член на Управителния съвет и Главен риск директор на УниKредит Банк Сърбия.

  „Назначаването на Милена Вукотич за Главен риск директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк е важна стъпка към затвърждаването на високите стандарти в управлението на риска и финансовата стабилност за клиентите и партньорите на банката. Със своите знания и експертиза тя ще има съществен принос за поддържането на стабилността и успешната дейност на банката в променливата финансова среда“, коментира Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

  Милена е и Член на Надзорния съвет на УниКредит Банк Словения и Председател на Надзорния съвет на УниКредит Лизинг Сърбия, а отскоро е Член на Надзорния съвет на УниКредит Лизинг в България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 минути
  Законът за насърчаване на електромобилността ще бъде обявен за обществено обсъждане до края на годината
  Една от основните му цели е до 2026 г. у нас да има поне 30 000 електромобила и поне 10 000 зарядни точки
  преди 1 час
  Българската Телелинк Инфра Сървисис ще участва в изграждането на широколентов достъп във Великобритания
  Компанията е част от „Проекта Гигабит“, който има за цел да достигне 85% интернет покритие в отдалечените райони на страната до края на 2025 г.
  преди 2 часа
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 18 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 19 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация