петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1250 прочитания

    Българка беше избрана за зам.-пред. на Бюджетния комитет на Службата на ЕС за интелектуална собственост

    Проф. д-р Владя Борисова е първият представител на България на толкова високо ниво в органите на Европейската патентна система
    08 юни 2023, 15:08 a+ a- a

    Председателят на Патентно ведомство на България проф. д-р Владя Борисова беше избрана с пълно мнозинство за заместник-председател на Бюджетния комитет на Службата на ЕС за интелектуална собственост (СЕСИС).

    Кандидатурата на проф. д-р Владя Борисова беше гласувана днес, 8 юни, на заседание на Бюджетния комитет на СЕСИС, което се проведе в гр. Аликанте, Испания. Тя е първият представител на България на толкова високо ниво в органите на Европейската патентна система.

    Ключов фактор за безусловната подкрепа на кандидатурата ѝ, е активната работа на проф. Борисова като член на Управителния комитет на Службата на ЕС за интелектуална собственост през последните две години, откакто заема поста председател на Патентно ведомство на България.

    Този избор се прави в месеца, когато стартира работа на Единната патентна система и бе представен патентният пакет от Европейската комисия – най-съществената Реформа в сектора в ЕС през последните 50 години.

    Това е и високо признание за работата и експертизата на председателя и екипа на Патентно ведомство, тъй като подобен избор се случва за първи път в историята на Ведомството.

    Мястото на заместник-председател в комитета се освободи на 31 март 2023 г. Мандатът на новия заместник-председател на Бюджетния комитет на СЕСИС е 4-годишен, считано от 9 юни 2023 г.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 6 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 7 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 7 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 9 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години