вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10884 прочитания

    Българин стана вицепрезидент във френския гигант Gameloft

    Това е най-високата позиция в компанията, достигана от българин
    20 март 2023, 10:54 a+ a- a

    Гейминг компанията Gameloft обяви най-актуалните промени в ръководния си екип. Димо Димов (България) и Игор Антонов (Украйна) вече са вицепрезиденти Live Games (Live games означава всички игри, които вече са публикувани, могат да бъдат играни и биват развивани като услуги от създателите си без значение от платформата им) във френския гигант.

    Това е най-високата позиция в компанията, достигана от българин и още веднъж доказва ролята на България на международната карта на гейминг индустрията. На новата си позиция Димо Димов ще продължи да работи в тясно сътрудничество с мениджърите на игри като Asphalt 9, March of Empires, War Planet Online, Dungeon Hunter 5, Gangstar Vegas и др. и ще отговаря за монетизационните екипи в София, Барселона, Лвов, Букурещ и Бризбейн.

    Признанието идва след усилията на Димо в ролята му на Глобален директор Live Games да подобри начина, по който компанията развива игрите си. Работейки заедно с гейм екипите в студиата, допринесе за ефективността на портфолио, за споделянето на добри практики и за колаборацията между екипите.

    Пътят на Димо в Gameloft започва още през 2007 и доказва, че интересът към игрите, усърдното учене и аналитичното мислене могат да доведат до успешна международна кариера. „Приемам новото предизвикателство като признание не само за мен, а и за работата на отдадените хора, с които сме рамо до рамо през последните години!“, сподели Димо Димов.

    Gameloft e lодещ разработчик и издател на игри, който се е наложил като един от най-добрите иноватори в своята област от 2000 насам. Компанията създава игри за всички дигитални платформи. Gameloft оперира със собствени утвърдени франчайзи като Asphalt, Dragon Mania Legends, Modern Combat и Dungeon Hunter, а също така си партнира с основни притежатели на права, включително Disney, LEGO, Universal, Illumination Entertainment, Hasbro, Fox Digital Entertainment, Mattel, Lamborghini and Ferrari.

    Gameloft дистрибутира своите игри в над 100 държави и е работодател на 3600 служители в целия свят. Gameloft е компания на Vivendi.

    Студиото в България е октрито през 2005 в София. Gameloft Bulgaria е един от най-големите гейм разработчици в страната с над 200 служители.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Геймлофт България ЕООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    Първата за България и региона водородна зарядна станция вече e в експлоатация
    Тя може да зарежда при двете стандартни налягания за компресиран водород
    преди 5 часа
    Ето каква част от българите са доволни от работата и заплатата си
    Близо 40% от сънародниците ни виждат в изкуствения интелект повече проблеми, отколкто възможности, сочи ново проучване
    преди 7 часа
    преди 12 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 12 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 13 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26