понеделник, 08 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1552 прочитания

  Павел Колев е новият управител на биофармацевтичната компания AbbVie за България

  Той поема поста от досегашния управител Кирил Николчев
  09 юни 2022, 09:59 a+ a- a

  Павел Колев е новият управител за България на биофармацевтичната компания AbbVie от 1 юни 2022, съобщи Золтан Якаб, вицепрезидент на компанията за Централна и Източна Европа.

  Павел Колев поема поста от досегашния управител Кирил Николчев, който по-рано обяви решението си да се насочи към различно професионално предизвикателство.

  Павел Колев е част от екипа на AbbVie на практика от 2012, когато се присъединява към Abbott – България като продуктов мениджър на лекарствения продукт Humira. През 2013 той заема последователно позициите старши продуктов мениджър и мениджър на бизнес структурата (BUM) за Humira. През 2016 е промотиран за търговски мениджър на направлението Humira, Гастроентерология в Регионалния екип EEME&A (Eastern Europe, Middle East and Africa), а по-малко от 3 години след това – за търговски директор за Humira (всички индикации) в същия регион. През 2020 Павел Колев се присъединява към глобалния маркетинг екип на компанията като директор за направлението Humira, Гастроентерология, след което се включва в глобалния маркетингов екип, подготвящ пускането на пазара на лекарствения продукт Skyrizi в индикацията Болест на Крон (CD). На поста управител на AbbVie за България идва от позицията директор на бизнес направлението „Имунология“ (BUD Immunology) в Русия, която е заемал от 1 септември 2021.

  Преди работата си в Abbott/AbbVie, Павел Колев е бил на различни позиции в AstraZeneca в България. Кариерата му във фармацевтичната индустрия започва в „Санита Трейдинг“ и „Софарма“. Той е магистър по „Фармация“ от Медицинския университет – София.

  Кирил Николчев остава в екипа до края на юли, за да се осигури приемственост и плавен преход в управлението.

  „След почти 15 години в Abbott/AbbVie взех решение да напусна корпоративния фарма свят и да опитам нещо различно. Имах щастието да работя в чудесна компания с важни продукти, с прекрасен местен екип и да имам за началници смислени лидери. Щастлив съм, че Павел Колев ще заеме моята позиция от 1 юни, защото Павел е в AbbVie от 2012 година, познава компанията, средата и хората, а и в последните 6 години имаше шанса да развие уменията си на различни глобални позиции в AbbVie“, написа Кирил Николчев до колегите си в Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Присъединяването към Шенген и ОИСР сред основните приоритети на МВнР
  Основна задача е и организацията на изборите в чужбина, посочи служебният външен министър Николай Милков
  преди 5 часа
  Българската Dronamics започва карго полети в ЕС тази година
  Безпилотните самолети ще стартират в Малта и Италия, а догодина и у нас
  преди 7 часа
  Още 2 български университета влизат в европейски консорциуми
  Така университетите в България пълноправни партньори в европейски консорциуми стават общо 7
  преди 7 часа
  Lidl разширява складовата си база в Равно поле
  Изградени са 45 нови рампи, базата вече може да обслужва по 225 камиона дневно
  преди 7 часа
  Утре трябва да обяват кога приключва строителството на газовата връзка с Гърция
  От изпълнителите на проекта е поискано да бъдат изключително бързи, но без да нарушават качеството, съобщи служебният регионален министър