четвъртък, 23 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4196 прочитания

  Стартира регистрацията за инициативата „Мениджър за един ден”

  JA България приканва повече компании да отворят вратите си за младите хора
  21 септември 2017, 10:41 a+ a- a

  „Джуниър Ачийвмънт България” обяви, че отваря регистрацията за организации домакини в 16-oто издание на инициативата „Мениджър за един ден“. След седмица ще бъде отворена регистрацията и за ученици и студенти, а инициативата ще се проведе на 12 октомври, четвъртък, в цялата страна. И тази година събитието ще протече под надслова „Вдъхнови бъдещето“.

  По време на „Мениджър за един ден“ утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавата и институциите дават възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр за деня. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

  Основана през 1997, Джуниър Ачийвмънт България е член на организацията Junior Achievement Worldwide и JА Europe. Мисията на JA България е да образова и вдъхновява младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си.

  „Мениджър за един ден” дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 и е сред най-популярните инициативи на „Джуниър Ачийвмънт България”, която се провежда ежегодно в над 100 държави. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

  „За 15 години в програмата „Мениджър за един ден“ са участвали над 16,000 ученици и студенти и над 2,000 компании и институции. Всъщност, в днешни дни по-достоверно би било инициативата да насочва младежите към опит в това какво е да си лидер, защото опитът е това, което те прави уверен и добър професионалист, упражнявайки с години една професия, а не само позицията на мениджър в компания или институция. Инициативата е и уникална възможност за работодателите – да се срещнат с талантливи бъдещи служители и да проявят своята корпоративна социална отговорност. Затова и съм горда да споделя, че през пролетта получихме първа награда от Българското дружество за връзки с обществеността за проект в нестопанския сектор, за „Мениджър за един ден“, както и специалната награда на Комисията по етика към БДВО“, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

  Основен бизнес партньор на „Мениджър за един ден“ през 2017 г. е HP, които от години активно участват и като компания – домакин.  „За НР Inc. България участието в инициативата „Мениджър за един ден“ дава изключително ценен опит. Имаме възможност да погледнем ежедневните ни предизвикателства с нов поглед, благодарение на младите хора, които имат смелостта да излязат от традиционните рамки при решаването на казуси от практиката.”, коментира Асен Георгиев, генерален директор HP Inc. за България.

  В рамките на програмата и тази година JA организира за младежите бутиковото консултантско събитие “MFD Talks”. Водещи специалисти и вдъхновяващи презентатори ще говорят с младежите за теми, свързани с професионалното развитие. „MFD Talks“ ще се проведе на 6 октомври в JA Startup Hambar в София тех парк, като местата и тази година ще бъдат ограничени – едва 30 желаещи ще могат да се включат. Регистрацията за събитието ще бъде обявена на сайта на JA съвсем скоро.

  Организаторът JA приканва компаниите да бъдат активни и да участват и домакинстват стажа на повече ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор. Компаниите могат от днес, а учениците и студентите от - 28.09.2017, да се регистрират за участие на платформата на инициативата тук.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton
  преди 16 часа
  EY: България е сред малкото страни в ЕС с ръст на чуждите инвестиции през 2023
  У нас са реализирани 27 инвестиционни проекта, които са осигурили близо 2000 нови работни места миналата година, показва нов доклад
  преди 17 часа
  Ето кои са най-говоримите езици в Европа
  54% от българите говорят поне един чужд език, сочи ново проучване
  преди 18 часа
  БНБ: Не се наблюдава прегряване на ипотечния пазар в момента
  Централната банка обаче затяга правилата за отпускане на ипотечни заеми