понеделник, 04 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8332 прочитания

  Стартира регистрацията за инициативата „Мениджър за един ден”

  JA България организира инициативата за 15-та година и приканва повече компании да отворят вратите си за младите хора
  26 октомври 2016, 11:56 a+ a- a

  Под надслова „Вдъхнови бъдещето“ „Джуниър Ачийвмънт България” обяви, че отваря регистрацията за организации домакини в 15-то издание на инициативата „Мениджър за един ден“. 

  По време на „Мениджър за един ден“ утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот и висши държавни управници дават възможност на младежи да се запознаят с реалната работа на съответната организация. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

  След седмица ще бъде отворена регистрацията и за ученици и студенти, а инициативата ще се проведе на 17 ноември, четвъртък, в цялата страна.

  Основана през 1997, Джуниър Ачийвмънт България (www.jabulgaria.org) е член на организацията Junior Achievement Worldwide и JА Europe. Мисията на JA България е да образова и вдъхновява младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си. Подготвя ги да успяват на полето на глобалната икономика, като вярва, че само предприемчиви хора могат да изградят щастлива нация.

  „Oт 2002 година насам в „Мениджър за един ден“ са участвали 15 234 ученици и студенти и над 2 000 компании и институции. Тазгодишното издание ще даде възможност на още много млади хора да се докоснат до истинския бизнес и по този начин да се ориентират по-лесно в кариерното си развитие и изборите, които стоят пред тях. Ние от JA знаем, че търсенето на висококвалифицирани ИТ кадри в Европа расте постоянно и ще се радваме повече компании от тази сфера да отворят вратите си за младежите на 17 ноември. Инициативата е уникална възможност за работодателите – да се срещнат с талантливи бъдещи служители и да проявят своята корпоративна социална отговорност“, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България. 

  „Мениджър за един ден” дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 и е сред най-популярните инициативи на „Джуниър Ачийвмънт България”, която се провежда ежегодно в над 100 държави. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. 

  Организаторът JA приканва компаниите да бъдат активни и да участват и домакинстват стажа на повече ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор. Компаниите могат от днес, а учениците и студентите от - 1.11.2016, да се регистрират за участие на платформата на инициативата тук. 

  Повече за инициативата „Мениджър за един ден“ вижте видео: 

   

   

  А ето как са представили инициативата стажанти в „Ню Бояна Студио”:

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Основният лихвен процент у нас вече е 3.8%
  Това е 13-то поредно повишение
  преди 1 час
  Очакват по-нисък от планирания бюджетен дефицит
  През ноември приходите изпревариха разходите и бюджетният дефицит падна до 0,6% от БВП
  преди 2 часа
  България подкрепи в Дубай утрояване на дела на ядрената енергетика до 2050
  Заедно с още 21 страни, сред които САЩ, Канада, Франция, ОАЕ, подкрепихме декларация на събитие в рамките на СОР-28
  преди 2 часа
  Започна изграждането на Лот 2 на автомагистрала „Русе-Велико Търново“
  Денков: Русе е в центъра на магистралите, които планираме с Гърция и Румъния
  преди 3 часа
  В дигиталната раница има близо 30 000 електронни образователни ресурси
  Всички ресурси на MozaBook са на разположение на всички учители и ученици безплатно през Дигиталната раница
  01 декември 2023, 16:32
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024