събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8588 прочитания

    Най-полезните обучения: Георги Малчев за SuperHuman productivity school

    Обучението включва 5 сесии с валидирани подходи, примери, допълнителни материали и въвличане на екипа, разказва Георги
    26 март 2024, 16:39 a+ a- a

    Георги Малчев и екипа на Xplora. Снимка: личен архив

    В новата рубрика на Economy.bg „Най-полезните обучения“ професионалисти от различни области споделят своите лични впечатления от обучения, курсове, видео поредици, презентации и т.н., които са преминали или гледали наскоро. Как са ги избрали, с какво са им били полезни, как са протекли, какви са минусите и плюсовете според тях? Вижте какво препоръчва Георги Малчев - управляващ съдружник на Xplora.

    В Xplora полагаме много усилия за личностно развитие на екипа. Ключови за нас са културата на менторство - всеки нов член на екипа има свой ментор, и личната продуктивност. От години познати ме питат как постигам такава продуктивност - освен управляващ съдружник в Xplora, съм лектор по дигитален маркетинг в 4 университета. На финалната права съм на докторантурата ми в областта на потребителските пътеки. Активно работя за подобряване на средата в редица инициативи, като най-значимата е Фондация „Предай нататък”, в която съм съосновател заедно с Ваня Ананиева и помагаме на общински домове за възрастни хора в цяла България. Активно спортувам всеки ден. Родител съм на две деца и в момента със съпругата ми Ани Малчева пишем книгата „Как да си за пример като успешен родител”, за която имаме вече над 300 заявки за предварителна продажба. Можете да я очаквате през есента на 2024 г.

    Въпреки че темата за продуктивността за мен винаги е била важна, наскоро преминах обучение, организирано от Сашо и Алекс за екипа. Алекс е една от звездите в екипа и отличен пример за продуктивност - има време за работа, спорт, лично развитие и за свой проект за AI. Сашо е един от двамата ми съдружници в Xplora и винаги е бил пример за лична продуктивност. Винаги тества нови подходи. Тези, които работят - превръща ги в добри практики, които прилага ежедневно. И разбира се - менторства екипа.

    Обучението се казваше SuperHuman productivity school by Alex & Alex и включваше 5 сесии, с валидирани подходи, примери, допълнителни материали и въвличане на екипа. На всяка следваща сесия екипът участваше с повече свои примери. Конкретните сесии бяха:

    - Целеполагане;

    - Time management - как да ни стига времето за всичко, което сме планирали;

    - Фокус - свещения граал на успешните хора;

    - Какво са навиците и как да ги изграждаме успешно;

    - Какво е мотивацията и как да я използваме.

    Обучението беше онлайн, защото в Xplora имаме as remote when you wish, т.е. всеки решава откъде ще работи за съответния ден, като може да променя по всяко време, даже и в самия ден.

    Тяхното обучение ме вдъхнови да стартирам свой Newsletter - Xplore Productivity Malchev. Той има вече над 4 500 абонати и на всеки две седмици публикувам, а абонатите получават в пощата си ключов принцип или подход в личната и професионалната продуктивност. Винаги има примери, а накрая завършвам с три въпроса и конкретна задача. Ако потърсите Xplore Productivity Malchev - ще откриете и изданието Фокус на едно нещо. Не на останалите неща с детайлни примери и задача, която ще ви е лесно да изпълните в посока повишена продуктивност.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Xplora в JOBS.bg


    Вижте още от рубриката НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ОБУЧЕНИЯ
     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 24 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години