четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8983 прочитания

  Най-полезните обучения: Георги Малчев за SuperHuman productivity school

  Обучението включва 5 сесии с валидирани подходи, примери, допълнителни материали и въвличане на екипа, разказва Георги
  26 март 2024, 16:39 a+ a- a

  Георги Малчев и екипа на Xplora. Снимка: личен архив

  В новата рубрика на Economy.bg „Най-полезните обучения“ професионалисти от различни области споделят своите лични впечатления от обучения, курсове, видео поредици, презентации и т.н., които са преминали или гледали наскоро. Как са ги избрали, с какво са им били полезни, как са протекли, какви са минусите и плюсовете според тях? Вижте какво препоръчва Георги Малчев - управляващ съдружник на Xplora.

  В Xplora полагаме много усилия за личностно развитие на екипа. Ключови за нас са културата на менторство - всеки нов член на екипа има свой ментор, и личната продуктивност. От години познати ме питат как постигам такава продуктивност - освен управляващ съдружник в Xplora, съм лектор по дигитален маркетинг в 4 университета. На финалната права съм на докторантурата ми в областта на потребителските пътеки. Активно работя за подобряване на средата в редица инициативи, като най-значимата е Фондация „Предай нататък”, в която съм съосновател заедно с Ваня Ананиева и помагаме на общински домове за възрастни хора в цяла България. Активно спортувам всеки ден. Родител съм на две деца и в момента със съпругата ми Ани Малчева пишем книгата „Как да си за пример като успешен родител”, за която имаме вече над 300 заявки за предварителна продажба. Можете да я очаквате през есента на 2024 г.

  Въпреки че темата за продуктивността за мен винаги е била важна, наскоро преминах обучение, организирано от Сашо и Алекс за екипа. Алекс е една от звездите в екипа и отличен пример за продуктивност - има време за работа, спорт, лично развитие и за свой проект за AI. Сашо е един от двамата ми съдружници в Xplora и винаги е бил пример за лична продуктивност. Винаги тества нови подходи. Тези, които работят - превръща ги в добри практики, които прилага ежедневно. И разбира се - менторства екипа.

  Обучението се казваше SuperHuman productivity school by Alex & Alex и включваше 5 сесии, с валидирани подходи, примери, допълнителни материали и въвличане на екипа. На всяка следваща сесия екипът участваше с повече свои примери. Конкретните сесии бяха:

  - Целеполагане;

  - Time management - как да ни стига времето за всичко, което сме планирали;

  - Фокус - свещения граал на успешните хора;

  - Какво са навиците и как да ги изграждаме успешно;

  - Какво е мотивацията и как да я използваме.

  Обучението беше онлайн, защото в Xplora имаме as remote when you wish, т.е. всеки решава откъде ще работи за съответния ден, като може да променя по всяко време, даже и в самия ден.

  Тяхното обучение ме вдъхнови да стартирам свой Newsletter - Xplore Productivity Malchev. Той има вече над 4 500 абонати и на всеки две седмици публикувам, а абонатите получават в пощата си ключов принцип или подход в личната и професионалната продуктивност. Винаги има примери, а накрая завършвам с три въпроса и конкретна задача. Ако потърсите Xplore Productivity Malchev - ще откриете и изданието Фокус на едно нещо. Не на останалите неща с детайлни примери и задача, която ще ви е лесно да изпълните в посока повишена продуктивност.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Xplora в JOBS.bg


  Вижте още от рубриката НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ОБУЧЕНИЯ
   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание
  Тя бе издигната от парламентарната група на ГЕРБ-СДС
  преди 4 часа
  ETHSofia обяви лектори и награден фонд от $10 000
  Организаторите на събитието си сътрудничат с УНСС и SoftUni
  преди 6 часа
  „България Еър“ с директни полети от Варна до Прага и Франкфурт
  Те стартират от 23 юни и 6 юли и ще бъдат изпълнявани два пъти седмично
  преди 9 часа
  Amazon инвестира €10 млрд. за разширяване на облачните си услуги и логистика в Германия
  По-голямата част от средствата ще бъдат използвани до 2026 г. за разширяване на облачната инфраструктура на AWS
  преди 1 ден
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти