вторник, 12 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  818 прочитания

  Нов Младежки център ще бъде изграден в София

  Той ще бъде насочен към развитие на уменията и знанията на младите хора
  08 август 2023, 13:17 a+ a- a

  сн: СО

  Столична община получи одобрение за проект за изграждане на Младежки център по Националния план за възстановяване и устойчивост на България (НВПУ). Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

  Младежкият център ще е част от филиал „Надежда“ на общинския Център за изкуства, култура и образование „София“. Предвижда се изграждане на нов триетажен корпус и реконструкция на съществуваща двуетажна сграда в район „Надежда“

  В центъра младите хора ще имат възможност да открият своите интереси, дарби и таланти и да намерят своята най-добра реализация в живота.

  Центърът ще бъде насочен към личностното развитие на младите хора, на възможностите за заетост на ученици и младежи до 29-годишна възраст чрез развитие на техните умения и знания. Предвидените дейности включват обучения в областите гражданско образование, лидерски умения, езикови курсове, различни видове клубове и работилници, повишаване на дигиталната компетентност и медийната грамотност на младите хора, бизнес консултиране, професионална ориентация и подготовка, арт фестивали и събития.

  Предвижда се центърът да обхване поне 1500 души на възраст между 13 и 29 години от цяла София. Ще се работи активно и с младежи от уязвимите групи.

  Общият бюджет на проектното предложение на Столична община е в размер на 10,7 млн. лв., от които 4,3 млн. лв. е осигуреното безвъзмездно финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Планираните средства са за строеж на сграда, разходи за оборудване и за необходимия персонал - образователни медиатори, психолози, кариерен консултант, привличане на учители.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 9 часа
  преди 10 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 10 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 11 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани