сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2503 прочитания

  Ниагарският водопад отново ще изгрее в цветовете на българското знаме на 3 март

  Светлинното шоу ще бъде по повод на националния празник на България
  17 февруари 2023, 09:52 a+ a- a

  сн: МВнР

  По вече установена традиция, инициирана от екипа на генералното консулство на България в Торонто, Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българското знаме.

  Събитието, което за 3-та поредна година вълнува всички българи по целия свят и допринася за създаването на по-добри връзки и разпознаваемост на страната ни на територията на Канада и Северна Америка, отново ще бъде част от честванията за празника под егидата на Генералното консулство.

  Освен осветяването на водопада през 2023-а година Генералното консулство, заедно с подкрепата на голямата българска общност, организират празнично отбелязване на 3-ти март. Цялата българска общност в района на Голямо Торонто, всички гости и приятели са поканени да се присъединят към организираното тържество, което ще се проведе на 2-ри март в навечерието на празника.

  На самия тържествен ден – 3-ти март – отбелязването на националния празник ще започне с издигане на знамето на Република България пред сградата на парламента на най-гъсто населената провинция в Канада – Онтарио.

  Българският флаг ще бъде издигнат по традиция пред общината в гр. Торонто, пред общината в гр. Ниагара Фолс, пред сградата на кметството в гр. Калгари, провинция Албърта, гр. Ню Уестминстер, Британска Колумбия и в гр. Китченер, провинция Онтарио.

  Светлинното шоу ще се проведе на националния празник – 3-ти март между 22:00 и 22:15 ч. канадско време (05:00 – 05:15 ч. в България на следващия ден, часовата разлика е 7 часа) и ще може да се наблюдава както от канадския бряг, така и от САЩ.

  За празника на България ще бъдат осветени още няколко знакови сгради в провинциите Албърта и Британска Колумбия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 8 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 10 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 11 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 11 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество