събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3157 прочитания

  Учредиха Алианс "Българско Черноморие"

  Целта е популяризиране на българското Черноморие като водеща туристическа дестинация
  02 август 2021, 13:46 a+ a- a

  Над 20 институции от частния и публичния сектор официално учредиха Алианс „Българско Черноморие“. На откриването присъстваха над 100 гости, включително министърът на икономиката Кирил Петков и посланици на топ туристически страни, включително представители на черноморския бизнес, авиокомпании, хотелиери, туроператори и други членове на правителствени и НПО. Поздравителни адреси с пожелания за успех бяха изпратени от президента Румен Радев, Министерството на туризма и президента на авиокомпания Wizz Air Робърт Кери.

  Идеята - чрез обединение на всички участници в туристическия бранш, да се предприемат действия за развитие на бранда и имиджа на българското Черноморие с основният фокус на Алианса: „Проактивно, убедително и ефективно популяризиране на Българското Черноморие като водеща туристическа дестинация“. Основната цел на Алианс "Българско Черноморие“ е да обедини усилията на заинтересованите страни в сектора на транспорта и туризма, включително бизнеса, черноморските общини и Министерството на туризма, да започне незабавна работа по разработване и изграждане на силен туристически бранд и слоган на Българското Черноморие, да разработи и приложи маркетингова стратегия и кампания на основните туристически пазари – Русия, Германия, Великобритания, Полша, Чехия, Израел и др. Алиансът също така има за цел да подобри неефективната комуникация и липсата на силно сътрудничество между заинтересованите страни в сектора.

  Първо условие, за да е успешен брандът „Българско Черноморие“, е да имаме доброволно обединение с отворени врати, след което и ясно дефиниран продукт. Туризмът на Черноморието е много повече от плаж, море и хотел, и ние има какво да предложим на едно място – морски, планински, СПА, винен, селски, културен, здравен и т.н. туризъм и през четерите сезона в годината. След като имаме фокус, второто условие е да намерим механизми да „ускорим“ бранда чрез активна разработка на цялостното преживяване на туриста много преди старта на неговото пътешествие до страната. Наша отговорност е да популяризираме Черноморието, така че да успеем да учудим и удивим бъдещите му гости, позволявайки им да открият всички скрити и не-активно рекламирани ценности в тази богата дестинация. „Това е най-очевидно нужният проект за тази изключителна зона, обхващаща 350 км от бреговата линия“, каза в своето изявление д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт България" - инициатор на проекта.

  „Функциите и стремежа на Българския Черноморски Алианс не целят да засенчат или отменят дейността на други НПО, работещи в туристическия сектор, а наистина да създадат силна марка – бранд и имидж на Черноморието, както и да го утвърдят и позиционират сред водещите европейски туристически дестинации. Нашата цел е заедно да утвърдим Черноморското крайбрежие като разпознаваем бранд, който лесно може да бъде идентифициран в топ 10 най-големи пазари за входящ туризъм, както и извън тях. Ние наистина мечтаем за това – да засилим маркетинговата и рекламната дейност, която насърчава развитието на българското Черноморие!“, коментира Кванте. 

  Със собствени усилия и средства, Алианс „Българско Черноморие“ ще подсигури финансиране, с което да стартира реализацията на своите цели, включително и разработката на нов специализиран сайт под името www.bulgarianblacksea.com като маркетингово средство на дестинацията.

  Следващата стъпка на Алианса е да покани общини и да разшири членството с внедряването на други партньори и посланици, съпричастни с общата визия. Алиансът има три основни теми в дневния си ред: да задвижи маркетинговите дейности възможно най-скоро; да достигне бързи резултати и да създаде спасителен план, който се фокусира върху екологичност и устойчивост, дигитализация и иновации.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 18 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 22 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 23 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект