понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5645 прочитания

    „Предъвкването“ на минали истории скъсява живота ни

    Вижте какво решение за справяне с този проблем дава френският лекар Фредерик Салдман
    28 март 2016, 15:11 a+ a- a

    Хората, които прекарват времето си в предъвкване на минали неприятни истории, в които са били жертви, или в мисли за всички негативни страни на обкръжението си или на професионалната среда, живеят по-кратко. Въртенето в кръга на непрестанните мисли за нещата, които не ви устройват, изтощава организма ден след ден, предупреждава френският лекар Фредерик Салдман, популярен експерт по здравословно хранене. 

    „Разбира се, не става дума да се държите като щрауси, когато се окажете в трудно положение, и, разбира се, уместно е да анализирате ситуацията, за да я разберете по-добре и да потърсите решение за оправяне на нещата. В някои случаи, след трезва преценка, трябва да можете да признаете, че няма начин за подобряване на дадена ситуация. Но така или иначе, няма да постигнете нищо, ако постоянно превъртате в съзнанието си едни и същи проблеми“, пише той в „Най-доброто лекарство сте вие“ (Colibri). 

    Някои хора имат склонност да мърморят вътрешно, като по този начин унищожават невроните си и безумно изнервят хората около тях. Доктор Салдман дава пример с проучване върху радостта от работното място, което установява, че на първо място в списъка на факторите, предизвикващи дискомфорт, са „хленчещите“ колеги. Според него съществува добро решение за пресичане на порочния кръг. „Достатъчно е веднъж да опишете върху лист хартия онова, което се случва, какво мислите по въпроса, каква позиция трябва или не трябва да заемате. След това приберете листчето и го препрочитайте всеки път, когато проявите склонност да „зациклите“ отново“.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 40 минути
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 3 часа
    преди 5 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата
    преди 6 часа
    Изкуственият интелект има потенциал да революционизира научните открития
    Нуждаем се от нов Европейски институт за изкуствен интелект в науката, съветват академиите Европейската комисия
    преди 6 часа
    Fitch потвърди рейтинга на България
    Липсата на стабилно правителство и потенциално дългите преговори за съставяне на коалиция биха могли да забавят влизането в еврозоната след 2025, предупреди агенцията
    преди 7 часа
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България