понеделник, 27 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2741 прочитания

  В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum

  ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
  17 април 2024, 15:11 a+ a- a

  Изображение: ETHSofia

  ETHSofia, чието първо издание ще се проведе от 17 до 19 октомври в София Тех Парк, има за цел да стимулира Ethereum екосистемата в България и да популяризира София като проспериращ технологичен център. Стремейки се да обедини крипто програмисти, инвеститори и ентусиасти, екипът зад събитието споделя първите имена на партниращи компании и лектори.

  Конференцията ETHSofia очаква да привлече над 600 посетители от България и Европа. 

  Сред първите ѝ потвърдени лектори са Захари Караджов, управител на BlockSense и бивш лидер на екип на Status Nimbus, Веселин Величков, изследовател в областта на ZK (Zero-Knowledge) криптографията в OpenZeppelin, Андрей Дума, директор DeFi (децентрализирани финанси) в LI.FI, Микаел Лазарев, съосновател и технически директор на Gearbox, Дарън Камас, управител на IPOR Labs, Диана Тлупова, директор законосъобразност в NexeraID, TokenBrice, стратег за The DeFi Collective и съветник към Maverick Protocol, Lion Dapplion, основен разработчик на Ethereum consensus към Lighthouse Sigma Prime, и Вяра Савова, старши експерт към European Crypto Initiative (EUCi).

  Някои от най-иновативните компании в Web3 индустрията като Web3 портфейла Ambire, платформата за кредитиране с фиксиран лихвен процент IPOR, и агрегаторът на децентрализирани борси LI.FI също се ангажират да допринесат за успеха на ETHSofia. Институцията за управление на дигитални активи Nexo се присъединява като генерален спонсор на събитието.

  От своя страна, състезанието по програмиране в рамките на ETHSofia ще бъде подкрепено от ZK мрежата BlockSense като платинен спонсор и DeFi доставчика на ликвидност Raven DAO като златен спонсор. Хакатон платформата DoraHacks ще предоставя оперативна и административна помощ. Всички програмисти и хакери, желаещи да участват и да се борят за щедри награди могат да кандидатстват тук.

  Скоро ще бъдат пуснати за продажба и Super Early Bird билети в ограничен брой. За да се възползвате от преференциалната цена на билетите и да получавате известия за предстоящи анонси относно събитието, можете да последвате социалните канали на ETHSofia в X, LinkedIn, и Telegram, или да се абонирате за бюлетина им.

  За финал ще цитираме един от основателите на ETH Sofia - Владислав Драмалиев: „Вдъхновихме се от апела на Виталик Бутерин да се върнем към корените на децентрализираните блокчейн мрежи, а именно сайфърпънк идеята. Улисани в търсенето на следващия крипто актив, който може да ни направи богати, забравяме същността на технологията. Каним всички, които работят в посока осигуряване на повече поверителност и децентрализация на действията ни в дигиталния свят, да се присъединят към нас, за да организираме събитие от световна класа!“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 9 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 10 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата