вторник, 30 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2529 прочитания

    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum

    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    17 април 2024, 15:11 a+ a- a

    Изображение: ETHSofia

    ETHSofia, чието първо издание ще се проведе от 17 до 19 октомври в София Тех Парк, има за цел да стимулира Ethereum екосистемата в България и да популяризира София като проспериращ технологичен център. Стремейки се да обедини крипто програмисти, инвеститори и ентусиасти, екипът зад събитието споделя първите имена на партниращи компании и лектори.

    Конференцията ETHSofia очаква да привлече над 600 посетители от България и Европа. 

    Сред първите ѝ потвърдени лектори са Захари Караджов, управител на BlockSense и бивш лидер на екип на Status Nimbus, Веселин Величков, изследовател в областта на ZK (Zero-Knowledge) криптографията в OpenZeppelin, Андрей Дума, директор DeFi (децентрализирани финанси) в LI.FI, Микаел Лазарев, съосновател и технически директор на Gearbox, Дарън Камас, управител на IPOR Labs, Диана Тлупова, директор законосъобразност в NexeraID, TokenBrice, стратег за The DeFi Collective и съветник към Maverick Protocol, Lion Dapplion, основен разработчик на Ethereum consensus към Lighthouse Sigma Prime, и Вяра Савова, старши експерт към European Crypto Initiative (EUCi).

    Някои от най-иновативните компании в Web3 индустрията като Web3 портфейла Ambire, платформата за кредитиране с фиксиран лихвен процент IPOR, и агрегаторът на децентрализирани борси LI.FI също се ангажират да допринесат за успеха на ETHSofia. Институцията за управление на дигитални активи Nexo се присъединява като генерален спонсор на събитието.

    От своя страна, състезанието по програмиране в рамките на ETHSofia ще бъде подкрепено от ZK мрежата BlockSense като платинен спонсор и DeFi доставчика на ликвидност Raven DAO като златен спонсор. Хакатон платформата DoraHacks ще предоставя оперативна и административна помощ. Всички програмисти и хакери, желаещи да участват и да се борят за щедри награди могат да кандидатстват тук.

    Скоро ще бъдат пуснати за продажба и Super Early Bird билети в ограничен брой. За да се възползвате от преференциалната цена на билетите и да получавате известия за предстоящи анонси относно събитието, можете да последвате социалните канали на ETHSofia в X, LinkedIn, и Telegram, или да се абонирате за бюлетина им.

    За финал ще цитираме един от основателите на ETH Sofia - Владислав Драмалиев: „Вдъхновихме се от апела на Виталик Бутерин да се върнем към корените на децентрализираните блокчейн мрежи, а именно сайфърпънк идеята. Улисани в търсенето на следващия крипто актив, който може да ни направи богати, забравяме същността на технологията. Каним всички, които работят в посока осигуряване на повече поверителност и децентрализация на действията ни в дигиталния свят, да се присъединят към нас, за да организираме събитие от световна класа!“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    3 студентски стартъпа печелят по 10 000 долара финансиране
    Вижте кои отбори спечелиха петия сезон на акселератора Elevate на Американския университет в България
    преди 3 часа
    Ето кои са най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници
    Вижте докъде ще пътуваме за Великден и празниците през май
    преди 4 часа
    Откриват Ритейл парк Видин Плаза
    Инвеститор е „Дунония“, ще бъдат разкрити нови над 80 работни места
    преди 4 часа
    Компаниите ще искат още работници с нарастването на AI
    Това сподели Дженсен Хуанг, CEO на Nvidia
    преди 5 часа
    Google инвестира $640 млн. в нов дейта център в Нидерландия
    До момента технологичния гигант е инвестирал над €3,8 млрд. в такива центрове в страната