сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  698 прочитания

  Eврокомисар Илиана Иванова ще открие Националния иновационен форум

  На събитието ще бъде представен годишният доклад Иновации.бг 2023 с акцент развитието на българската отбранителна индустрия
  12 декември 2023, 12:22 a+ a- a

  Изображение: Фондация „Приложни изследвания и комуникации“

  Илиана Иванова - комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейска комисия, е специален гост на Националния иновационен форум „Иновации и устойчив растеж“, на 19 декември, вторник, в зала „Средец“, Хотел Балкан Палас, София, от 10:30 ч.

  Тя ще участва в дискусията по годишния доклад Иновации.бг и ще награди победителите в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2023“. В 19-то издание на форума, част от което е награждаването в конкурса, ще участват представители на правителството, бизнеса и научните среди. Изисква се предварителна онлайн регистрация до 15 декември.

  Форумът е най-представителната национална платформа за сътрудничество, насочена към стимулиране на националната икономика и повишаване конкурентоспособността на българските фирми чрез внедряване на нови технологии.

  Националният иновационен форум се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България, Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство в Единния център за иновации на БАН, София Тех Парк, БАИТ – Българска асоциация по информационни технологии, BESCO – Българската предприемаческа асоциация, PARAi – Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации, Health and Life Sciences Cluster Bulgaria, Artificial Intelligence Cluster Bulgaria, АИБЕСТ - Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии, Българска асоциация за управление на хората.

  На събитието ще бъде представен годишният доклад Иновации.бг 2023 с акцент развитието на българската отбранителна индустрия. Докладът дава оценка на иновационния потенциал на националната икономика и състоянието и възможностите за развитие на българската иновационна система.

  В конкурса „Иновативно предприятие на годината“ новостартиращи и утвърдени компании от всички икономически сектори се борят за наградите в 8 категории. Кандидатите се оценяват от независимо жури от експерти от държавни институции, браншови организации, от научните среди, предприемачи, в категории според въздействието на иновацията. Наградата „Иновативно предприятие на годината“ се присъжда за внедряване на нов или значително усъвършенстван продукт и/или процес/услуга, довел до траен икономически ефект.

  Над 130 фирми са отличени за новаторските си разработки в конкурса от 2004 г. насам. Отличените и номинираните фирми в конкурса „Иновативно предприятие на годината“ 2023 получават правото да използват марката „Високи постижения в иновациите“.
  За регистрация за участие във форума, моля попълнете електронния формуляр не по-късно от 15 декември 2023 г.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 9 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 11 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 11 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 11 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество