неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    603 прочитания

    Chromebook устройствата ще получават актуализации в продължение на 10 г.

    Това е повече от всяка друга операционна система
    06 октомври 2023, 13:52 a+ a- a

    Снимка: Център за творческо обучение

    Google обяви, че Chromebook устройствата, популярни в образователния сектор, ще получават редовни автоматични актуализации в продължение на 10 години — повече, отколкото всяка друга операционна система. Преносимите компютри Chromebook, които дебютираха през 2012 г., бързо спечелиха популярност, благодарение на своите достъпни цени, надеждност и богата функционалност. Една от сферите, в които те навлязоха най-бързо, е образованието – един динамично променящ се обществен сегмент, в който новите технологии променят на ежедневна база начина, по който децата достъпват и усвояват знания.

    „Chromebook лаптопите се оказаха за училищата сигурни, надеждни и лесни за управление устройства, които при това не тежат на бюджета им. Затова не е случайно, че те са устройство номер едно, използвано в образователната система на запад. В добавка, те са и един устойчив избор, базиран на рециклирани материали, които намаляват въздействието върху околната среда, в комбинация с програми за ремонт, удължаващи живота на тези образователни компютри“ - споделят от Центъра за творческо обучение, който предлага образователните Chromebook устройства в България.

    Повече сигурност и надеждност
    Chromebook моделите получават автоматични актуализации на всеки четири седмици, което ги прави по-сигурни и им помага да издържат по-дълго. От следващата година тези автоматични актуализации ще бъдат разширени, така че всеки Chromebook да получава подобрена сигурност, стабилност и функции в продължение на 10 години след пускането му. Това означава, че от 2024 г., ако имате Chromebook, произведен през 2021 г. или по-скоро, автоматично ще получавате 10 години актуализации. За пуснатите преди това модели потребителите и администраторите също ще имат опцията да удължат автоматичните актуализации до 10 години.

    Дори ако Chromebook вече не получава автоматични актуализации, той все още се предлага със силни, вградени функции за сигурност. Verified Boot например извършва проверка всеки път, когато компютърът започва работа. Ако открие, че системата е била манипулирана или повредена по някакъв начин, тя обичайно ще се поправи, връщайки се обратно към първоначалното си състояние.

    По-енергийно ефективни и устойчиво произведени компютри
    През следващите месеци предстои пускането на нови, енергийно ефективни функции за Chromebook. Адаптивното зареждане ще помогне за запазване здравето на батерията, докато пестенето на батерия ще намали или изключи енергоемките процеси. Google обяви също, че е в партньорство с водещи хардуерни разработчици, за изграждане на по-устойчиви Chromebook лаптопи, включително чрез използване на пластмаси, събрани от океана, рециклирани (Post-Consumer Recycled) материали, рециклируеми опаковки и производствени процеси с ниски въглеродни емисии.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години