неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    699 прочитания

    Google обединява виртуалния си асистент с генеративен AI

    Новият софтуер ще бъде достъпен „скоро“, съобщиха от компанията
    05 октомври 2023, 12:15 a+ a- a

    Снимка: Google

    Google обяви планове за добавяне на възможности за генеративен изкуствен интелект (AI) към своя виртуален асистент, а изпълнителен директор на компанията каза пред „Ройтерс“, че AI ще позволи на асистента да прави неща като да помага на хората да планират пътуване или да наваксват имейли и след това да задават допълнителни въпроси.

    Дъщерното дружество на Alphabet заяви по време на своето хардуерно събитие в Ню Йорк, че планира да добави генеративни AI функции от своя чатбот Bard във версията на Google за виртуален асистент, който има за цел да предостави персонализирана помощ с разсъждения и генеративни възможности на мобилни устройства.

    „Цяла задача се изпълнява чрез няколко прости въпроса, които задавате на вашия асистент, което според нас е много, много мощна концепция“, каза Сиси Хсиао, вицепрезидентът на Google асистент и Bard в интервю за „Ройтерс“.

    Google и други технологични компании се надпреварват да вградят някаква форма на генериращ AI в нови или съществуващи продукти. Meta Platforms, Amazon.com и Microsoft засилиха усилията си в тази насока тази година.

    Новата версия на асистента на Google ще има достъп до камерата и микрофона на мобилния телефон и ще позволи на потребителите да въвеждат снимки или аудио в големия езиков модел, за да помагат при отговорите на въпроси, каза Хсиао. Той няма да включва функции за генериране на приходи, тъй като Google все още е във „фазата на обучение“ с генериращия AI, уточни тя. „Искаме да се научим как да направим страхотно изживяване от това“, каза вицепрезидентът на Google.

    Компанията уточни, че новият софтуер ще бъде достъпен за неговата доверена програма за тестване „скоро“, но не разкри дата на пускане. Компанията планира да пусне версия за Android и мобилната операционна система на Apple iOS.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години