неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    867 прочитания

    Alphabet пусна Bard в Европа и бразилия

    Чатботът има и добавени функционалности
    14 юли 2023, 09:15 a+ a- a

    Снимка: Google

    Alphabet заяви, че пуска своя чатбот с изкуствен интелект, Bard, в Европа и Бразилия в четвъртък (13 юли), най-голямото разширение на продукта от пускането му през февруари и го изправя срещу подкрепяния от Microsoft конкурент ChatGPT, отбелязва „Ройтерс“.

    Google добави и нови функции към Bard, които се прилагат в целия свят. „От днес можете да си сътрудничите с Bard на над 40 езика, включително арабски, китайски, немски, хинди и испански“, каза старши продуктов директор на Google Джак Кравчик в публикация в блог.

    „Понякога чуването на нещо на глас може да ви помогне да подходите към идеята си по различен начин... Това е особено полезно, ако искате да чуете правилното произношение на дума или да слушате стихотворение или сценарий.“

    Той каза, че потребителите вече могат да променят тона и стила на отговорите на Bard на прости, дълги, кратки, професионални или непринудени. Те могат да отбелязват или преименуват разговори, да експортират код на повече места и да използват изображения в подкани.

    Пускането на Bard в ЕС беше задържано от местните регулатори на поверителността. Кравчик каза, че оттогава Google се е срещнал с наблюдателите, за да ги увери по въпроси, свързани с прозрачността, избора и контрола. На брифинг с журналисти Амар Субраманя, инженерен вицепрезидент на Bard, добави, че потребителите могат да се откажат от събирането на техните данни.

    Google беше засегнат от нов колективен иск в САЩ за предполагаема злоупотреба с личната информация на потребителите за обучение на своята система за изкуствен интелект.

    Субраманя отказа да коментира дали има планове за разработване на приложение на Bard. „Бард е експеримент“, добави той. „Искаме да сме смели и отговорни.

    Независимо от това, привлекателността на новостите може да намалява, като последните данни за уеб потребителите показват, че месечният трафик към уебсайта на ChatGPT и уникалните посетители са намалели за първи път през юни.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години