неделя, 01 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1234 прочитания

  Финтех компанията Revo Technologies стартира в България под марката Mokka

  България е третата страна от експанзията на Revo, след Полша и Румъния
  20 януари 2023, 15:13 a+ a- a

  Финтех компанията Revo Technologies, специализирана в услугите „купи сега, плати по-късно“ (BNPL) за региона на Централна и Източна Европа, обяви навлизането си на българския пазар. Групата оперира под марката Mokka в Полша, Румъния и България и позволява на купувачите да отложат плащането на своите покупки в онлайн и офлайн магазини.

  „Услугите „купи сега, плати по-късно“ стават все по-популярни в цял свят сред водещи търговци и по-младите активни потребители. Развълнувани сме, че България се присъединява към нашето семейство. Виждаме това като огромна възможност да трансформираме пазаруването, предлагайки по-добра и по-гъвкава алтернатива на методите на разплащане. BNPL услугата носи ясни ползи за търговците на дребно, като например, увеличаване на пазарската кошница, реализираните продажби и повторните покупки, както и намаляване на връщането на стоки и използването на наложен платеж“, споделя Ирен  Швакман -Съосновател на Revo Technologies.

  България е третата страна от експанзията на Revo, след Полша и Румъния. Компанията има установени партньорства с водещи търговци в категории като мода, обувки, бижута, детски стоки, спорт, здраве и красота, пътувания, декорации за дома, направи си сам, електроника и други. Revo предлага на партньорите си гъвкаво мултиканално технологично решение, което дава възможност на пазаруващите да отложат плащането за своите малки и големи покупки и да изберат удобен за тях начин на плащане за период от 1 до 24 месеца. 

  „Имаме напредък в преговорите с много водещи български и международни търговци на дребно и доставчици на услуги, които да добавят Mokka като метод на плащане. Милиони потребители в Полша и Румъния, особено по-младите – наричани още „милениали“ и „поколение Z“, прегърнаха този начин на пазаруване. Искаме да надградим този опит в България и други пазари в региона”, коментира Петър Бойчев - Главен Изпълнителен Директор на Mokka за България.

  Revo улеснява търговците да внедрят нейните услуги. Групата е разработила интеграции за много от водещите платформи за електронна търговия, сред които WordPress, Opencart, VTek, Gomag, Shopify и други. Технологията е мултиканална, така че търговците могат да предложат услугата на Mokka „купи сега, плати по-късно“ както във физическите си магазини, така и онлайн, включително и в техните мобилни приложения. Възможностите за финансиране и плановете за разплащане могат да бъдат персонализирани според нуждите на всеки търговец.  

  Методът на плащане „Купи сега, плати по-късно“ предлага алтернатива и на наложения платеж, който все още е популярен сред потребителите в България, но скъп за търговците. С BNPL клиентът получава поръчката си преди да плати, а търговецът гарантирано получава сумата за нея. Така се намаляват разходите за доставка и връщане на продуктите.

  За разлика от традиционните финансови продукти, предлагани в момента на българския пазар, потребителите на Mokka не трябва да ходят в банка, да попълват документи или да чакат да получат одобрение или карта. Платформата на Mokka позволява незабавна регистрация, отнема по-малко от 2 минути - онлайн, чрез мобилно приложение или на място в магазина на търговеца. След регистрация купувачът може незабавно да прави покупки и да плати за тях по-късно. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата
  29 септември 2023, 12:21
  Открит бе първия етап от фотоволтаичния парк на „Каменица“ АД в Хасково
  Съоръжението е последната най-голяма инвестиция на компанията в посока устойчиво развитие и е първото в подобен мащаб за Molson Coors на глобално ниво
  29 септември 2023, 09:41
  За девета поредна година Лидл България посреща ученици за дуално обучение
  Те ще се обучават за професиите Икономист и Спедитор-логистик
  29 септември 2023, 09:16
  НС прие промени в Закона за защита на подаващите сигнали служители
  Приемането на законопроекта е част от Плана за възстановяване и устойчивост