петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3205 прочитания

    ИТ проектите в България: Една стъпка по-близо до ранната диагностика на рака

    Екипите на Scalefocus разработиха решение, което автоматизира процесите за ранна диагностика на рак
    22 февруари 2022, 10:16 a+ a- a

    Димо Капнилов, портфолио мениджър в Scalefocus

    В рубриката „ИТ проектите в България“ разказваме за конкретните продукти и проекти, зад които стоят екипите тук, за да покажем, че в България може да имаш успешна кариера, да работиш по интересни и иновативни проекти. По какви проекти работи Scalefocus в България, научете от Красимир Костадинов - Chief Technology Officer, и Катерина Георгиева – Head of Technology ТУК.

    Димо Капнилов, портфолио мениджър в Scalefocus, разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията - решение, което автоматизира процесите за ранна диагностика на рак. Проектът е за една от най-големите биотехнологични компании в света. 

    „Клиентът ни разполагаше с хардуерно решение, което включва пет стъпки за подготовка и изследване на клетъчните проби, но една от тях все още изискваше ръчна намеса. Задачата на екипа ни беше да разработи решение, чрез което да автоматизираме този процес“, обяснява Димо Капнилов.

    Наред с предизвикателството да разработваш софтуер паралелно с разработката на хардуера, който се прави от друга компания, консултантите на Scalefocus трябва да решат и друг проблем пред клиента. Как да редуцират физическия размер на машината, която от голям хладилник, трябва да достигне размера на персонален компютър.  

    „В хода на работата консултирахме клиента на всяка стъпка за предимствата и недостатъците на различните технологични решения, като продуктивността и представянето им бяха верифицирани и тествани. Това е и първият инструмент с embedded Linux за клиента, независимо че всички останали техни машини оперират с Windows“, уточнява Димо. 

    В проекта специалистите тестват голямо разнообразие от решения, което налага преминаването от една технология към друга. Първоначално разработката стартира на QT, но впоследствие се прехвърля на .Net. В процеса на работа се използват C++, QT, .Net, а в проекта се включват quality инженери, lab мениджъри и архитект. Предишният опит на някои от инженерите на Scalefocus в областта на Интернет на нещата (IoT) и електрониката се оказва безценен за разработката на цялостното решение и избора на подходящите контролери и хардуерни елементи. 

    „Иновацията прави целия изследователски процес по-последователен и позволява на потребителите да се съсредоточат върху по-съществена работа, докато машините и софтуерът поемат властта”, допълва Димо Капнилов. 

    Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България ТУК

    Видео за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Scalefocus в JOBS.bg тук


    ВИЖТЕ ОЩЕ

    ИТ проектите в България: WorkBox на Нетера с над 400 000 реда код


    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 26 минути
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 50 минути
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 3 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 4 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits