петък, 12 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4562 прочитания

  9 фирми бяха отличени в национален конкурс за иновации

  Три от тях са победители в новата категория за новостартирало предприятие
  05 декември 2013, 21:05 a+ a- a

  Националният конкурс за иновативно предприятие на годината се организира за девети пореден път от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Министерството на икономиката и енергетиката и Представителството на ЕК в България.

  Конкурсът цели да покаже успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии, и да привлече вниманието на широката общественост към постиженията на българските предприятия в областта.

  В област "Иновационен хъб" победител е Интерконсулт България ООД - българска софтуерна и консултантска компания с повече от 15 години опит на пазара.

  В област "Пазарно лидерство" беше отличена Мехатроника АД - иновативно предприятие за конструиране и изработка на автоматични машини за производство, пълнене и запечатване на гъвкави опаковки за козметичната, хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната промишленост.

  В категория "Качество на живот" беше отличена фирма АМЕТ ООД - разработване, производство и реализация на електронни и механични изделия и компоненти за медицинско оборудване.

  В "Зелена иновация" наградата грабна ДеКони Интернешънъл АД за своя уникален в световен мащаб мобилен образователен център „3D Екобус“ – изцяло брандиран отвън и отвътре автобус, оборудван с 42” 3D подвижни екрани, Dolby Digital Surround Sound и Audience Response System (ARS) за провеждане на обучение на деца от 1-и до 4-и клас по тема „Опазване на околната среда и разделно събиране на отпадъци от опаковки“.

  В област "Устойчиво иновативно поведение" беше наградена АМГ Технолоджи ООД - иновативно предприятие в областта на нанотехнологиите и вградените системи, което разработва и произвежда високотехнологични сензори за вграждане в широк спектър от прибори и микросистеми.

  За "Социално въздействие" беше наградено училището по роботика Робопартанс - единственото училище по роботика, което предоставя не просто отделни занятия по роботика, а цялостна учебна програма с продължителност от 3 до 5 години.

  В област "Иновативно новостартирало предприятие" бяха отличени три компании. Плейграунд Енерджи ООД стартира преди година и половина с разработка на иновативни играчки за детска площадка с вграден генератор, който превръща кинетичната енергия в звуци и светлина със стимулиращ и образователен ефект.

  Хътгрип ООД беше отличена за разработката на софтуер, който помага на малки, средни и големи предприятия да предвиждат и предотвратяват производствени аварии, да подобряват процесите и да оптимизират използваните ресурси и енергия.

  Уча.се разработва цялостна платформа за онлайн обучение, която включва видео уроци, упражнения, алгоритми за връзка между упражненията и видео уроците, както и онлайн сесии с учители на живо.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 2 часа
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 3 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 6 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 7 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство