сряда, 24 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1552 прочитания

  Каузите на Lidl: 25 000 лв. за пет доброволчески проекта на служители

  12 са подадените проектни идеи в първото издание на инициативата „#teamlidl за нашето утре“
  25 март 2024, 15:51 a+ a- a

  Снимка: Lidl

  В рубриката „Каузите на компаниите в България“ представяме различни актуални инициативи, които са пример за отговорно поведение на бизнеса в България. Благотворителни кампании, дарения, дейности в сферата на корпоративната социална отговорност (КСО), примери за екологично, социално и отговорно управление (ESG), доброволчество, подкрепа, хуманитарна помощ и др. 

  Служителите на Лидл България ще реализират проекти по важни за тях общественозначими каузи с финансиране от компанията в размер на 25 000 лева. Инициативата се нарича „#teamlidl за нашето утре“. С нея смарт ритейлърът продължава  трансформацията на най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за нашето утре“, насочвайки я навътре – към своите служители. Вътрешнофирмената програма дава още една възможност на екипите в компанията да покажат своята съпричастност към ценностите на Lidl и да разработят свои проекти за подобряване на живота на местните общности. С инициативата компанията отбелязва и петото поредно отличие TOP Employer и  утвърждава ролята си на иноватор в приноса към обществото. 

  Тематичните области на инициативата следват областите на подкрепа в „Ти и Lidl за нашето утре”: 

   #BeGreen – Опазване на околната среда;

   #BeLocal – Култура, изкуство и историческо наследство;

   #BeActive – Активен начин на живот и граждански активизъм;

   #BeFair – Социално равенство и приобщаване.

  Източник:Lidl

  Подадените кандидатури в четирите области са разработени от 12 екипа от служители на Lidl.

  Най-много от проектите – шест, са насочени към #BeActive, в #BeLocal има три проектни предложения, две от кандидатурите са в #BeFair, а една е в #BeGreen. Някои от идеите допринасят за решаването на проблеми в повече от една от тематичните сфери. 

  Активността на служителите на Lidl ще допринесе за подобряването на средата или развитие на местните общности в най-разнообразни места в България – от Варна през Пловдив, Пазарджишко, Ихтиманската Средна гора, Равно поле и Панчарево до центъра на София и от Русе до Пещера. 

  В подкрепа на деца са шест от проектите, а много от тях са фокусирани върху възстановяване или облагородяване на местности, туристически атракции или занемарени градски райони. 

  „Вярваме, че нашите служители по места са не само добри професионалисти, но и граждани, активно ангажирани с каузите на местните общности. Ето защо насърчаваме културата на доброволчество и добротворчество в компанията, като предоставяме възможност да реализират своите идеи за по-добро утре. Когато заставаме до важните за тях каузи, заставаме още по-уверено до признанието топ работодател”, коментира Катерина Шопова – Директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

  „Изключително сме развълнувани, че „Ти и Lidl за нашето утре“ се разгръща и навътре към нас, служителите, и ние също ще имаме възможност да допринесем за решаването на конкретен проблем. Кандидатстването ни сплоти още повече като екип, защото заедно решихме каква да е нашата кауза и как можем я реализираме. Всеки даваше идеи какво да се направи и как да се включи, затова не само проектът ни стана много смислен и полезен, но и ми даде усещането, че сме общност от съмишленици с общи ценности и заедно наистина имаме силата да правим добро“, сподели Александрина Николова, Eксперт „Подбор“ в компанията, която участва в 4 от проектните разработки. 

  До 27 март всички предадени проекти ще преминат през оценка за административно съответствие. Чрез вътрешно гласуване служители на компанията ще определят кои са най-добрите идеи. 

  На 15 април ще станат ясни петте проекта, които ще получат финансиране и ще бъдат реализирани. 

  „#teamlidl за нашето утре“ допълва мащабната социална програма „Ти и Lidl за нашето утре“, за която ритейлърът получи редица признания - отличието в категория „Устойчиво развитие“ на наградите „Бъдещето на европейската търговия“ и първо място в категорията „Инвеститор в обществото” на Годишните награди за отговорен бизнес 2023 г. на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). 

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Лидл България ЕООД & КО. КД в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Проучване: 15% от офисите в София са празни
  Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
  преди 11 часа
  Турция ще предлага визи за дигитални номади
  Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
  преди 12 часа
  преди 13 часа
  FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
  Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
  преди 15 часа
  Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
  В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
  преди 15 часа
  Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
  Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд