сряда, 24 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  672 прочитания

  Кока-Кола ХБК България организира „Финансова академия“

  Тя е част от образователната си програма #YouthEmpowered
  22 март 2024, 11:51 a+ a- a

  Снимка: Кока-Кола ХБК България

  Кока-Кола ХБК България организира „Финансова академия“, съвместно със Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, като част от образователната си програма #YouthEmpowered. Студентите от специалностите „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“, „Икономика и финанси“ и „Бизнес администрация“ имаха възможността да се потопят в света на финансите и бизнеса чрез лекции и практически задачи, проведени от представители на компанията, експерти в областта.

  На откриващата лекция, на 5 март, финансовият директор на Кока-Кола ХБК България, Крум Стоименов, представи темата „Как да станеш успешен CFO? Финансови трендове в следващите 10 години“. Той сподели пред студентите водещи стратегии и ключови аспекти, които са от съществено значение за успешното кариерно развитие на всеки един финансов ръководител. В рамките на близо 3-часовата среща той разкри и визията си за основните трендове в областта през следващите 10 години и как те ще формират и променят ролята на финансистите.

  „Когато се изправиш лице в лице с бъдещите финансови лидери на България и видиш жаждата им за знания и умения, осъзнаваш колко ценен е опитът, който можеш да им предоставиш. Той не само е ключът към тяхното успешно бъдеще, но и е основа за развитието на цялата ни финансова общност. За нас е истинско удоволствие да сме част от нещо толкова важно като обучението и развитието на следващите финансисти на България. Надявам се, че екипът ни е успял да предаде на студентите максимално ценни уроци, за да им помогнем да развият своя потенциал в пълната му сила“, сподели Крум Стоименов.

  Във втората лекция, която се проведе на 12 март, Александра Стоименова – финансов мениджър в Кока-Кола ХБК България, и Мартин Мирчев – финансов анализатор в компанията, разкриха редица тайни и тенденции в областта на „Търговските финанси и бизнес партньорства“. Чрез конкретни примери и практически изследвания, те представиха на студентите сложната динамика на финансовите взаимоотношения в съвременния бизнес свят.

  На 18 март, във финалната лекция от „Финансова академия“, Димитър Джонджоров, Елена Цанева и Петър Гогев, финансови мениджъри в Кока-Кола ХБК България, застанаха пред студентите и предадоха най-ценното от дългогодишния си опит в сферата, като не оставиха нито един въпрос неотговорен. Те разкриха всички неизвестни по темата „Финансов контрол и бизнес партньорство във верига на доставки. Финансово планиране и анализ“. Последната лекция провокира студентите да станат част от Coca-Cola Finance Challenge, където те, в екипи от до трима души, имат възможността да изготвят решения, по поставена задача, които предстои да представят на 26 март.

  Финансовата академия е част от образователната програма на Кока-Кола ХБК България – #YouthEmpowered, която вече 7 години подпомага хиляди младежи у нас в развитието на личностните им умения и бизнес компетенции. Екипът на компанията доброволно отделя от своето лично време за развитието на младежите в инициативата и активно подкрепя професионалното развитие на участниците. Благодарение на програмата, и отдадените над 460 експерти, 25 000 младежи от цялата страна, на възраст между 16 и 26 години, са преминали успешно през редица обучения, получавайки ценни знания за успешен кариерен старт.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Проучване: 15% от офисите в София са празни
  Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
  преди 11 часа
  Турция ще предлага визи за дигитални номади
  Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
  преди 12 часа
  преди 12 часа
  FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
  Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
  преди 15 часа
  Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
  В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
  преди 15 часа
  Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
  Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд