понеделник, 04 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  582 прочитания

  Kaufland България със собствена менторска програма

  Компанията стартира иновативна вътрешна програма K-Mentoring
  29 януари 2024, 14:28 a+ a- a

  Кристина Косева, експерт „Обучение и развитие“ в Kaufland България (Снимки: Кауфланд България)

  Kaufland България даде старт на собствена иновативна менторска програма – K-Mentoring. Тя е естествено продължение на мисията на най-големия ритейлър да бъде мост между образованието, младите хора и бизнеса. Програмата цели да насърчи цялостния процес по обмен на знания и умения между колегите, както и да приоритизира ролята на менторството в културата на компанията.

  Синергия между опит и знания
  В пилотната фаза на програмата участие вземат 26 служители от различни звена на компанията, разпределени в менторски двойки. Екипите, сформирани на база професионални интереси и хобита, ще се включат в богата програма от разнообразни активности. Продължителността на инициативата е 4 месеца. K-Mentoring включва нетуъркинг събития, индивидуална работа в менторските тандеми, както и достъп до дигитална платформа за обмен на знания и комуникация. Участниците ще имат възможност да се възползват и от широк набор от материали, фокусирани върху менторството, целеполагането и сътрудничеството.

  Тайната на успеха е в разнообразието на екипите
  В ролята на ментори и ментита влизат професионалисти от всички направления на Kaufland България. Сред участниците са експерти със значителен стаж в компанията, както и служители с отличаващи се хобита и таланти. Именно това многообразие от житейски опит и експертиза за бизнеса и процесите в компанията обещава уникален обмен на перспективи.
  „Нетърпеливи сме да видим ефекта от новата ни менторска програма, която всички участващи колеги приеха с голям ентусиазъм. Сигурни сме, че всеки от тях ще даде частица от себе си, за да постигнем нейната цел и да се обогатим взаимно както личностно, така и професионално“ – коментираха Диана Костова, ръководител отдел „Обучение, развитие и мотивиране“ и Кристина Косева, експерт „Обучение и развитие“ в Kaufland България.

  (л) Диана Костова, ръководител отдел „Обучение, развитие и мотивиране“ в Kaufland България, Кристина Косева, експерт „Обучение и развитие“ в Kaufland България, Елия Младенова, старши експерт „Обучение и развитие“ в Kaufland България

  Дългосрочна инвестиция в знанието
  Kaufland България продължава да демонстрира своя ангажимент към обучението и развитието на своя екип, осигурявайки средно по 6 обучения на служител на годишна база, и инвестирайки над 400 хил. лв. в нови програми за придобиване на знания и умения. Резултатите са впечатляващи - повече от 50% от служителите остават в компанията над 5 години, а над 80% от ръководителите са вътрешно развити.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 март 2024, 17:05
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  01 март 2024, 15:05
  01 март 2024, 14:46
  01 март 2024, 12:48
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  01 март 2024, 11:18
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  01 март 2024, 10:55