понеделник, 22 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1973 прочитания

  Economy Talks: Поколението Z на работното място

  Готови ли са работодателите за поколението Z и с какво се отличава, дискутират Виолета Караначева-Цветанова от IBM България, Екатерина Тонова от Manpower Bulgaria, Надя Младенова - студент, и Виктор Арнаудов - ученик
  29 ноември 2023, 11:25 a+ a- a

  От ляво надясно: Виолета Караначева-Цветанова от IBM България, Екатерина Тонова от Manpower Bulgaria, Надя Младенова - студент, и Виктор Арнаудов - ученик. Снимка: Economy.bg

  В новата рубриката Economy Talks на Economy.bg и Jobs.bg професионалисти от различни области обсъждат актуални икономически и бизнес теми. Следващата дискусия от поредицата е посветена на поколението Z на работното място. За да дискутират спецификите и актуалните предизвикателства по темата срещнахме представители на поколението Z с представители на работодателите. Вижте разговора от поредицата Economy Talks между Виолета Караначева-Цветанова от IBM България, Екатерина Тонова от Manpower Bulgaria, Надя Младенова - студент, и Виктор Арнаудов - ученик. 

  Виолета Караначева-Цветанова е University Relations, Diversity & Inclusion and Learning Country Lead в IBM България. Вече 12 години Виолета е част от екипа на IBM, като заема ключови за компанията роли. Последните няколко години, Виолета е изцяло фокусирана върху развитието на програми и стратегии за обучение на служители и тяхната ангажираност в компанията. През 2021-ва получава и наградата на БАУХ „HR професионалист на годината“.

  Екатерина Тонова е Learning and Development Project Manager, обучител, фасилитатор и медиатор, част от екипа на Assert International и Manpower Bulgaria. Има дългогодишен опит като маркетолог и ПР. Завършила е Журналистика и Публична администрация в Софийски университет. Има следдипломни квалификации по HR, Positive Psychology и Digital Marketing в български и американски университети. Майка на три деца, обича да чете и да работи с хора, и за хора.

  Надя Младенова е четвърта година студентка в АУБГ, IBM стажант. Поледните четири години Надя изявява изключителна активност в клубове с цел помагане на обществото и студентите, организиране на събития и участва в състезания. Натрупаните в тези дейности опит, съчетано с нейните качества - упоритост, целеустременост, и амбиция са основа за нейната бъдеща реализация. 

  Виктор Арнаудов е на 15 години и учи в професионална гимназия с профил бизнес. В момента работи по собствен сайт за запознанства, който се надява да се развие.

  Как Надя и Виктор като представители на поколението Z идентифицират своите таланти и какво искат да развиват и подобряват в бъдеще? А какви са талантите и силните страни на Виолета и Екатерина? Вижте разговора във видеото:

   

  Как поколението Z отсява вярната и полезната информация от невярната и непотребната и от какви източници се информира? Как поставя граници в комуникацията си с околните? Кои са примерите за подражение на Надя, Виктор, Екатерина и Виолета? Вижте разговора във видеото:

   

  Кои са любимите теми за разговор на Надя, Виктор, Екатерина и Виолета? Кои са най-големите им постижения в личен и професионален план? Какво четат в момента? Вижте разговора във видеото:

   

  Как поколението Z си представя своето бъдещо работно място и на какво държи най-много? Какво Виолета и Екатерина биха подобрили в своето работно място? С какво Надя, Виктор, Екатерина и Виолета не биха направили компромис при избора на бъдещ работодател? Какви качества трябва да притежава един лидер според различните поколения? Кои ценности в една компанията Надя, Виктор, Екатерина и Виолета биха припознали като свои и как биха променили света? Вижте разговора във видеото:

   

  Вижте какви въпроси Надя и Виктор като представители на поколението Z бяха подготвили към Виолета и Екатерина като представители на работодателите:


  Вижте още от рубриката Economy talks

  Economy Talks: Пазарът на труда в България днес
  Economy Talks: Тенденциите на пазара на труда в България

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Байдън се отказа от президентската напревара
  Той подкрепи Камала Харис за следващия кандидат на демократите в САЩ
  преди 4 часа
  За 7 г. Wizz Air е обслужила над 4 млн. пътници на летище Варна
  Авиокомпанията обслужва 12 дестинации в 7 държави от морската ни столица
  преди 5 часа
  OpenAI с по-евтина версия на най-мощния си ChatGPT
  GPT-4o mini, е по-интелигентен и с над 60% по-евтин от GPT-3.5 Turbo
  19 юли 2024, 16:11
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  19 юли 2024, 15:56
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  19 юли 2024, 11:42
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света