понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1541 прочитания

    Български студенти стават част от глобалния инженеринг екип на Visteon

    24 студенти ще работят по автомобилите на бъдещето като част от глобалната програма RISE на Visteon
    29 август 2023, 13:31 a+ a- a

    Снимка: Visteon

    Започна второто издрание на RISE - глобалната програма на Visteon за начинаещи в областта на автомобилните технологии. 24 български студенти са вече част от глобалните екипи на компанията, което им дава възможност да се развиват на световно ниво от ден първи на техния професионален път в мобилити индустрията.

    След успешното първо издание на RISE през 2023 Visteon разшири обхвата на програмата в България, като дава възможност на български студенти в сферата на софтуера и механиката да работят по проекти за автомобилите на бъдещето.

    Прогамата е с продължителност от 18 месеца, като предвижда студентите да преминат през три етапа на развитие с различна продължителност и фокус върху софтуерна или механична разработка. Модулите включват едномесечно въведение в света на Visteon, автомобилния софтуер и механика, и работа в глобална технологична компания. Следват два етапа съсредоточени върху реални проекти и различни роли по тяхната реализация, включващи тестване, интеграция и програмиране на софтуерни решения, преди те да бъдат имплементирани в автомобила.

    Във всеки един от етапите на програмата талантите ще имат възможността да се учат и да работят с най-добрите инженери във Visteon на местно и глобално ниво. Заедно с тях ще разработват най-новите технологични проекти за автомобилите на бъдещето в световен мащаб.

    С началото на второто издание общият брой RISE-ъри, които работят по автомобилите на бъдещето в технологичния център на Visteon в София, е над 50. Първите 30 таланти, които започнаха своето развитие в света на аутомотив технологиите през лятото на 2022 година, вече имат активна роля в разработването на софтуерни продукти на компанията в сферата на технологиите за електромобили, инфотеймънт, дисплеи и др.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години