понеделник, 02 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1184 прочитания

  Kaufland България подкрепя втория хакатон от пролетния семестър на Panda Labs

  Младежи ще създават иновации срещу хранителните отпадъци и сценарии за бъдещето на храната
  28 април 2023, 10:15 a+ a- a

  „Бъдещето на хранителните отпадъци“ е темата на втория хакатон от пролетния семестър на Panda Labs - глобалната програма на WWF за устойчиви младежки иновации и предприемачество, която се реализира за поредна година с подкрепата на Kaufland България. В хакатона, който започва на 28 април, младежи между 15 и 25 години от цялата страна ще създават иновации за решаване на проблема с хранителните отпадъци. Участниците ще работят в отбори, за да търсят нестандартни и алтернативни подходи с помощта на представители на науката, бизнеса и неправителствения сектор. 

  Владимир Симеонов от „Управление на веригата на доставки“ в Kaufland ще разкаже на младежите какви са процесите и системите за планиране в „зеления ритейлър“, които работят с цел стоката да достигне до магазините в точния момент и в необходимите количества, за да не остават излишъци. Темата е част от стратегията за устойчиво развитие на Kaufland и дава пример за приноса на компанията за ограничаване на хранителните отпадъци. Владимир Симеонов ще се включи и в журито на хакатона, което ще определи отборите победители.

  Отборите финалисти в хакатона ще получат допълнителна експертна подкрепа за реализирането на своите идеи от предприемачи и бизнес лидери по време на мастър клас от обучения през юни. Победители ще се състезават за стартово финансиране от 7000 лв., с помощта на което да направят следващите стъпки в осъществяването на своята бизнес идея.

  Пролетният семестър на Panda Labs вече стартира с хакатон „Бъдещето на хранителната индустрия“. За победители в него бяха обявени: отбор „SmartFood“ с идея за биоразградима опаковка за яйца от изхвърлени по нашето Черноморие водорасли и нишесте от отпадъчен материал от картофи; отбор „Иноватив“ с решение за биоразградими пликове с индикатор, който отразява качеството на храната в тях; отбор „Еко Рицари“ с идея за разработка на кутии за храна от ориз. 

  Panda Labs се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“ и на Kaufland България. Целта ѝ е да открие следващото поколение изследователи и предприемачи, които ще помогнат за решаването на регионални и глобални проблеми. „Зеленият“ ритейлър е съмишленик на програмата за поредна година като част от усилията си да ангажира подрастващите с темата за устойчивото развитие. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 28 минути
  В тези 11 сектора расте рискът от забавени плащания у нас
  2/3 от секторите, които Allianz Trade следи в България, са в “оранжева” зона за чувствителен риск от забавени плащания
  преди 1 час
  преди 1 час
  НАП публикува новите банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски
  Преводите по новите сметки ще се извършват от 2-ри октомври, старите ще бъдат закрити
  преди 2 часа
  „Зора“ откри нов логистичен център в Индустриален парк София-Божурище
  Инвестицията е за 30 млн. лв., открити са над 30 нови работни места
  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата