четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1449 прочитания

  Scalefocus стартира нов курс за DevOps инженери

  Той е с продължителност 90 дни и е напълно безплатен
  02 декември 2022, 09:35 a+ a- a

  Специализираната софтуерна академия на Scalefocus стартира изцяло нов курс за DevOps инженери в началото на 2023 г. Курсът е с продължителност 90 дни и е напълно безплатен, като включва лекции, практически лаборатории и учебни материали. Успешно завършилите академията ще имат възможността директно да започнат работа в софтуерната компания и да дадат начало на своята ИТ кариера.

  Какво представлява DevOps?
  Както подсказва името, DevOps е комбинацията от Разработка (Development) и Операции (Operations), които помагат за подобрението на процеса на работа в дадена компания. Инженерната практика съкращава жизнения цикъл на софтуерна разработка, като същевременно често предоставя функции, корекции и функционалност в тясно съответствие с бизнес целите. DevOps се фокусира повече върху хората и процесите в една организация, а не толкова върху определени технологии и инструменти, които инженерите избират да използват. Обхваща се целият процес на развитие на даден софтуер - от концепция до продукция, включващо разработка, тестване, внедряване и операции. 

  Защо DevOps?
  Пазарът за DevOps специалисти е огромен и продължава да се развива динамично с годишен ръст от близо 20%. Според Gartner над 85% от компаниите ще имплементират облачна стратегия до 2025 година и 95% от дигиталното натоварване ще бъде върху облачни платформи, което бележи 30% увеличение спрямо 2021 г. 83% от технологичните директори споделят, че включването на DevOps практики отключва по-висока бизнес стойност и позитивно въздействие върху тяхната организация, като намалява времето за разработка и увеличава качеството на продукта. Това прави DevOps инженерите изключително търсени с атрактивни кариерни възможности.

  Курсът е предназначен за хора с интерес както към системна администрация, така и към програмиране, които искат да преминат към по-модернизиран цикъл на разработка. Не е нужен предишен опит с DevOps модела, но кандидатите трябва да имат основни познания в областта на разработката на софтуер и/или ИТ операциите.

  Целият курс отнема 90 дни и се провежда изцяло онлайн. Лекциите са в понеделник, сряда и петък от 18:00 до 21:00 часа, а практическите лаборатории са във вторник и четвъртък в същите часове. Можете да кандидатствате за място в академията до края на годината, а самият курс ще започне в началото на 2023 година. Повече информация за програмата и как да кандидатствате можете да откриете на сайта на Scalefocus Академия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 2 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 8 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния