вторник, 05 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  744 прочитания

  Първата Академия за Бизнес Услуги у нас стратира в Бургас

  Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната
  22 юни 2022, 13:21 a+ a- a

  Академия за Бизнес Услуги е предназначена да подготви таланти за успешен старт или продължаване на кариерата в сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност. Тя дава практически и специфични познания, които подготвят за работа по процеси в ключови бизнес области - финанси, счетоводство, човешки ресурси, снабдяване и др.

  Освен фокусирано познание в конкретното бизнес направление, Академията адресира и теми, свързани с по-задълбочено разбиране на индустрията, особеностите на работната среда, използваните инструменти за работа и факторите за успешна реализация.

  Визията на Академията за следващите пет години е да отключи създаването на нови работни места в цялата страна.

  Пилотният курс стартира на 30 юни тази година в Бургас с фокус счетоводство. Той е подходящ за хора с предишен счетоводен опит, владеещи английски език, които имат желание да продължат кариерата си в областта на изнесените бизнес услуги. Курсът е безплатен, а групата ще се формира от първите 20 одобрени курсиста. Кандидатстването става през сайта на Академията и изисква предоставяне на автобиография и кратко мотивационно писмо. Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната.

  Проектът е на компанията Флоу Лоджик, чиято основна дейност е в областта на услугите и решенията за изграждане, структуриране, оптимизиране и изпълнение на бизнес процеси. Членовете на екипа, който стои зад идеята, са експерти с над 15-годишен опит в индустрията.

  „Разширяването и дистрибутирането на пазара на труда в областта на изнесените услуги е предпоставка за дългосрочното и успешно развитие на сектора. Доволни сме, че успяхме да стартираме Академия за Бизнес Услуги още през втората година от създаването на Флоу Лоджик. Това е важна крачка за нас, защото ни дава възможност за положителен отпечатък върху пазара на труда, както и за позиционирането ни като водещ партньор за сектора в региона.“ – споделя Мая Миланова, изпълнителен директор на Флоу Лоджик. „Община Бургас винаги е подкрепяла развитието на индустрията, поради което локацията за пилотния курс на Академията беше естествен избор. Благодарни сме на кмета и екипа му за партньорството и цялостната подкрепа при реализацията на първото обучение от програмата“ – допълва тя.

  „Този съвместен проект е крачка в привличане на нови проекти и разкриване на високоплатени работни места в Бургас. Завършилите академията ще имат възможност да предоставят счетоводни услуги за международни компании. Разработват се и програми за експерти логистика и човешки ресурси, които също ще стартират от Бургас. Благодаря на екипа на Флоу Лоджик за партньорството и съм сигурен, че заедно ще привлечем към нашия град компании, които работят в областта на изнесените бизнес услуги “, посочи кметът на града Димитър Николов.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  ЕС договори нови правила за контрол на "Дивия запад" на крипто индустрията
  Компаниите за криптовалути ще трябва да имат лиценз за упражняване на дейност в ЕС, въвеждат се и мерки за защита на потребителите
  преди 11 часа
  България се присъединява към инициатива, подкрепяща ядрената енергетика
  Становището е покрепено от 20 синдиката от Белгия, Чехия, Финландия, Франция, Унгария, Литва, Румъния, Словакия, Словения и Хърватия
  преди 15 часа
  iBanFirst придобива базирания в Лондон Cornhill
  Финтех компанията планира международни сделки на стойност €100 млн. през следващите 3 години
  преди 15 часа
  Българската Gtmhub придоби нова компания
  Това е втората сделка по придобиване за българския стартъп от началото на 2022
  преди 15 часа
  SeedBlink стартира вторичен пазар, където инвеститорите могат да продадат придобитите активи
  Компанията стартира и SeedBlink Circle, общност за активни членове, за да улесни взаимодействието и споделянето на идеи