неделя, 14 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  14807 прочитания

  Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?

  Какви възможности за кариера предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател - пред Economy.bg разказва Шломи Уайзъл, генерален мениджър на Cognyte Bulgaria
  08 юли 2021, 17:24 a+ a- a

  Шломи Уайзъл, генерален мениджър на Cognyte Bulgaria. Шломи има богат опит като предприемач, иноватор и основател на стартиращи фирми. През последните 15 години заема управленски роли във водещи софтуерни компании както в България, така и в Израел.

  Cognyte (бивша компания на Verint) е глобален лидер в софтуера за анализ на сигурността. Софтуерът на компанията обединява, анализира и визуализира различни набори от данни в мащаб в помощ на организациите за сигурност. Над 1000 правителствени и корпоративни клиенти в повече от 100 държави ползват решенията на Cognyte.

  Преди отделянето си през февруари 2021 г., Cognyte е част от Verint Systems Inc. През 2012 г. Verint придобива стартираща компания в България, наречена Focal Info. По-късно тя е преименувана на Verint Systems Bulgaria, а през 2021 г. става Cognyte Bulgaria. 

  Какви възможности за кариерно развитие предлага технологичната компания, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех? Пред Economy.bg разказва Шломи Уайзъл, генерален мениджър на Cognyte Bulgaria.

  Име: Cognyte Bulgaria
  Сфера на дейност: Разработка на софтуер за анализ на сигурността
  Оперира в България от: 2012 г.
  Брой служители в световен мащаб: ~ 2000
  Брой служители в България: ~ 120
  Офиси в България: София 1618, бул. Цар Борис III 159
  Основни продукти/марки: Разследващ анализ, анализ на оперативното разузнаване и анализ на заплахите.
  Клиенти/Пазари: Над 1000 правителствени и корпоративни клиенти в повече от 100 държави.„

  С какво се занимава компанията - кои са основните продукти и услуги?
  Нашият софтуер обединява, анализира и визуализира различни набори от данни в мащаб, за да помогне на организациите за сигурност да намерят дори „игла в купа сено“. Над 1000 правителствени и корпоративни клиенти в повече от 100 държави разчитат на решенията на Cognyte, за да ускорят процеса при разследване на казуси, засягащи сигурността и успешно да идентифицират, неутрализират и предотвратят заплахи за националната сигурност, да осигурят непрекъснатост на бизнеса и киберсигурността.

  Нашите решения обхващат три категории - разследващ анализ, анализ на оперативното разузнаване и анализ на заплахите. Всяка категория се характеризира със специфични предизвикателства за сигурност. В допълнение, нашата платформа за анализ е проектирана около отворена, модулна и мащабируема архитектура, за да позволи на клиентите да се справят с широк спектър от заплахи за сигурността.

  Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
  Нашите държавни клиенти сa правителства по целия свят, включително национални, регионални и местни държавни агенции. Нашите корпоративни клиенти сa търговски клиенти и клиенти за физическа сигурност. 

  Компанията в цифри
  • $ 463 млн. приход FYE 2020
  • Търгува се на Nasdaq (CGNT)
  • 1000+ клиенти (държавни и корпоративни) в над 100 държави
  • 16 офиса глобално
  • 7 центъра за научноизследователска и развойна дейност глобално

  Колко офиса има компанията по света и къде? Колко офиса има в България?
  16 административни офиса глобално, 7 центъра за научноизследователска и развойна дейност глобално, като един от тях е в България.

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  Ние имаме над 2000 служители по целия свят. Екипът в България наброява 120 души и включва разработчици, QA, DevOps, инженери по системна интеграция, инженери на теренна поддръжка и предварителни продажби. 

  Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
  Нашият офис в София се разраства и ние непрекъснато търсим опитни професионалисти със силни технологични познания.  Имаме и стажантски работни места за разработчици в началото на кариерата им. Предлагаме големи възможности за мобилност в рамките на организацията - нашите служители се радват на обещаващи възможности за кариера и постоянно се насърчават да учат, да растат и да се развиват.

  Търсим експерти в областта на машинното обучение, Deep Learning и Python, Java, Kafka, Spring и Big Data, автоматизирано тестване, тестване на производителността и осигуряване на качеството.

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Да. Имаме чудесни възможности за хора с различни нива на опит и страхотно сътрудничество с различни софтуерни академии.

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  JavaScript, ReactJS, Angular, AngularJs, VueJS, Material UI NodeJS Electron, TypeScript C# ASP.NET, WPF, WCF, EntityFramework, Java, Java Spring, Java Hibernate, Grafana, Prometheus, Kibana, LogStash, Big Data/Search Engines/Queues, Apache, Spark, Nuxeo, Attivio K.

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  Всички служители се възползват от добре изграден и структуриран онбординг план. Това включва официално обучение чрез вътрешния сайт за обучение (базиран на Cornerstone) и пълен достъп до LinkedIn Learning за всички служители. За улеснение на новопостъпилите е създадена Buddy Program, чрез която новите служители опознават екипа, културата и могат да се възползват от съвети и трикове за безпроблемно и успешно интегриране в компанията.

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  Cognyte е компания, която предлага редица възможности за обучение, растеж и развитие. Възможностите са достъпни както на местно ниво в България, така и в световен мащаб в нашите 16 офиса на 5 континента. 

  Ние поставяме силен акцент върху непрекъснатото обучение и развитие с редица възможности, за да могат нашите служители да бъдат удовлетворени. Такива са: система за управление на обучението чрез Cornerstone; свързано обучение; обучение на живо чрез нашата академия Cognyte и допълнителни курсове, които обогатяват меките и техническите умения на служителите. 

  Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
  Служителите на Cognyte се радват на възможността да учат и да растат, като в същото време се движат хоризонтално и вертикално в и между екипите. Те обичат да се справят с някои от най-сложните предизвикателства в света и се гордеят, че са част от организация, която се стреми да направи света по-безопасно място. На местно ниво нашите служители в България могат да се възползват от ваучери за храна, здравна и зъболекарска грижа, надбавка за транспорт, Мултиспорт карта.

  Какво не знаят хората за компанията, но е важно да знаят според Вас?
  Ние сме не само добър работодател и място за развитие на кариерата, но и действаме почтено и се гордеем, че сме част от нещо с трайно и значимо въздействие. Радваме се, че работата ни прави света по-безопасен. Намираме смисъл, като допринасяме за местни общности чрез различни програми. Стремим се да изградим истински и значими взаимоотношения с нашите колеги, основани на доверие и сътрудничество, което подхранва нашето силно чувство за сплотеност. 

  Стремим се да създадем стойност за нашите клиенти и партньори, външни и вътрешни. Изграждаме значими взаимоотношения, за да отговорим на техните нужди и да надминем техните очаквания. 

  Справяме със сложните предизвикателства и ситуации, обединяваме се и работим в екип, за да намерим правилните решения. Не правим компромиси, като просто свършим работата, а се стремим да я свършим безупречно. 

  Нашият пазар непрекъснато се развива и ние също, за да останем на върха. Стремим се да растем и да се учим, като постоянно търсим нови възможности. Не спираме да разширяваме границите си и да преоткриваме себе си.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на КОГНАЙТ БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ:

  Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
  Какво е да работиш в Melon?
  Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
  Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
  Какво е да работиш в Delta Source? 
  Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
  Какво е да работиш в Лидл България?
  Какво е да работиш в МенторМейт?
  Какво е да работиш в Proxiad?
  Какво е да работиш в Endava?
  Какво е да работиш в Адастра България?
  Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
  Какво е да работиш във Fadata?
  Какво е да работиш в Walltopia?
  Какво е да работиш във Fourth България?
  Какво е да работиш в TELUS International Europe?
  Какво е да работиш в DataArt?
  Какво е да работиш в Schwarz IT България?
  Какво е да работиш в Anakatech?
  Какво е да работиш в A1 България?
  Какво е да работиш в Cargotec?
  Какво е да работиш в Kaufland България?
  Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
  Какво е да работиш в Paysafe?
  Какво е да работиш в Карлсберг България?
  Какво е да работиш в Melexis България?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  12 юли 2024, 15:31
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  12 юли 2024, 14:43
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  12 юли 2024, 13:30
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  12 юли 2024, 10:42
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  12 юли 2024, 09:41
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство