понеделник, 03 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2373 прочитания

  Защо чужденци избират да работят и живеят в България?

  Чужденци връщат българи обратно в България в третото издание на кампанията “Мога там, искам тук”
  10 декември 2019, 15:10 a+ a- a

  По данни на Евростат над 900 000 българи живеят и работят в страни от Европейския съюз извън пределите на родината, като за последните 10 години броят им се е увеличил двойно. В същото време, все повече чужденци избират България за свой дом и място за професионално развитие.

  По данни на НСИ около 90 000 чуждестранни граждани пребивават в страната ни, като броят им за последните 10 години също се е удвоил. Сезоните, вкусната храна, ниските нива на стрес и възможностите за развитие са част от предимствата на страната ни, които ги привличат.

  В тазгодишното издание на инициативата „Мога там, искам тук“, TELUS International Europe покани над 50 чужденци, които живеят у нас, за да споделят своите причини да изберат България за свой дом. Сред тях са представители на Австрия, Германия, Португалия, Холандия, Италия, Испания, САЩ, Аржентина, Филипини, а причините да изберат страната ни от една страна са природните дадености, които имаме като хубавото време и красивата природа, но също така възможностите за професионална реализация, баланс между работа и свободно време, пълноценно социално общуване, достъпът до разнообразни културни събития. В поредица от видеа чужденците у нас се обръщат към българите в чужбина с “Върни се в България, добра оферта е”. Вижте:

  „Много често ние не осъзнаваме всички хубави неща, което имаме тук, в България, и които всъщност ни липсват, когато сме за по-дълго в чужбина. С тази кампания бихме искали ги припомним на нашите сънародници и да ги мотивираме да се замислят за връщане като им предложим кариера в България и пакет за релокация, който да направи тази крачка лесна и приятна”, споделя Кристина Иванова, вицепрезидент „Операции“ в TELUS International Europe. 

  Програмата „Мога там, искам тук“ на TELUS International Europe е активна от 2017 г., като до момента по нея са се върнали над 100 българи, намерили професионална реализация в рамките на компанията. Пакетът, който компанията предлага като част от програмата е финансов бонус за релокация на стойност 5000 лв., билет до България и HR подкрепа в периода на преместване.  Българите, които се връщат имат възможност да работят за глобални клиенти в областта на технологичния и финансов сектор, туризъм и гейм индутрията.  

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Над 75% от заетите у нас работят в малки и средни предприятия
  МСП генерират 66% от добавената стойност в икономиката
  преди 6 часа
  Сливанията и придобиванията в световен мащаб със спад
  Тенденцията за понижаване продължава трети пореден месец
  преди 10 часа
  Индийската централна банка отново повиши лихвеният процент
  Увеличението от май насам е с общо 190 базисни пункта
  преди 10 часа
  Инфлацията в Еврозоната достигна 10% през септември
  Най-висок темп на ръст има енергията, чиято инфлация достига близо 41%, според данни на Евростат
  преди 12 часа
  Газпром прекрати доставките на газ за Италия
  Причините изглежда са регулаторни промени в Австрия, откъдето страната получава руско синьо гориво