сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2567 прочитания

  Идва ли краят на е-четците?

  Бумът при таблетите удря продажбите на електронните четци, сочи изследване
  20 декември 2012, 12:27 a+ a- a

  Пазарът на свързани устройства, в който попадат компютри, таблети и смартфони, продължава да регистрира значителен ръст. По данни на анализаторската компания IDC през третото тримесечие на 2012 този пазар е отчел ръст от над 27% за година, отбелязва eMarketer.

  С очакванията за относително стабилен ръст на продажбите на настолни компютри през следващите години и за умерен ръст при лаптопите, фокусът е основно върху продажбите на таблети и смартфони, коментира eMarketer.

  На този фон друг тип "умни" устройства започват да бележат спад. Според изследване на анализаторската компания IHS iSuppli продажбите на електронни четци през 2012 са се свили с 36% до 14.9 милиона в сравнение с 2011.

  Данните сочат, че потребителите все повече предпочитат мултифункционалните таблети пред тези устройства. От IHS iSuppli прогнозират, че продажбите на е-четците ще продължат да отчитат спад, като през 2016 те ще достигнат едва 7.1 милиона.

  По-положителна е прогнозата на Market Intelligence & Consulting Group, които считат, че световните продажби на електронни четци ще се възстановят през 2016 до 23 милиона. За сравнение според IDC през този период ще бъдат продадени над 280 милиона таблети.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 7 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 9 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 10 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 10 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество