събота, 18 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    938 прочитания

    Голяма френска бизнес делегация пристига у нас

    Над 120 френски фирми ще са на опознавателна мисия в България от 11-ти до 13-ти октомври
    10 октомври 2023, 11:35 a+ a- a

    снимка: iStock

    Над 120 френски фирми с интереси в секторите текстил и мода, храни, роботика, металургия, въздушен транспорт, логистика и други, ще бъдат на опознавателна мисия в страната ни от 11-ти до 13-ти октомври 2023. Делегацията е водена от регионалната структура на френската работодателска организация MEDEF от департамента Ил е Вилен, част от регион Бретан, и ще бъде посрещната със съвместните усилия на Българската стопанска камара (БСК), Посолството на Република Франция в България и Френско-българската търговско-промишлена камара. Инициативата за посещението е на регионалната структура на MEDEF.

    Българската стопанска камара и MEDEF са членове на най-голямата представителна организация на бизнеса в Европа BusinessEurope и това посещение е още една стъпка към сближаване на двете работодателски организации.

    На 12 октомври, от 10:30 до 12:30 ч., в столичния хотел „Интерконтинентал“ (бивш „Радисън“), ще се проведе българо-френски бизнес форум, в рамките на който БСК ще запознае делегацията с перспективите пред икономиката на България, структурата на работодателските системи и отношенията със синдикатите в страната. Ще се проведе и дискусия с френски фирми, опериращи в България. В края на форума БСК и MEDEF ще подпишат споразумение за по-задълбочено сътрудничество, обмен на информация и мнения, от значение за подобряване на бизнес средата в Европа, както и ангажимент за обслужване на френски и български компании, членове на двете организации, желаещи да установят контакти и бизнес сътрудничество помежду си.

    След форума френските гости ще посетят успешни български предприятия от секторите текстил и мода, храни и напитки, и роботика, като посещенията са организирани от БСК, в партньорство с членуващи в Камарата браншови организации и фирми.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    преди 1 ден
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
    преди 1 ден
    ЕК започна ново разследване срещу Meta
    Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
    преди 2 дни
    "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
    Искът е заради спрените руски газови доставки
    преди 2 дни
    Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
    Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари