неделя, 19 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7490 прочитания

    "Мултивак" откри нов завод в Божурище

    Инвестицията е на стойност 18,8 млн. евро и ще разкрие 153 нови висококвалифицирани работни места
    06 юни 2018, 16:26 a+ a- a

    Министър-председателят Бойко Борисов заедно с държавния министър на икономиката, енергетиката и технологиите на провинция Бавария Ханс Йозеф Пширер, и заместник-министъра на икономиката Александър Манолев откриха нов завод в индустриална зона „Божурище“. Производственото предприятие, което днес официално отваря врати е на компанията "Мултивак България Продакшън", която е дъщерно дружество на световния лидер в опаковъчните решения – германската Multivac.

    Инвестицията възлиза на 18,8 млн. евро и ще създаде 153 нови висококвалифицирани работни места. Производствената база е построена върху обща площ от 20 хил. кв. м., а застроената площ е около 8 хил. кв. м. и включва модерно произодство, складова и логистична база, модерен шоурум, офиси и социална сграда. 

    В рамките на проекта в България "Мултивак" ще доразвие центъра за споделени ИТ услуги, който работи от 2015 и центъра за стратегическо снабдяване. В следващите години ще бъде развит и R&D департамент.

    Екипът на компанията у нас в момента наброява над 65 души и непрекъснато расте.

    Заводът на Групата Multivac в България е 8-мият завод в глобален план, но първият на изток от Германия. Освен трите производствени бази в Германия, производства са изградени още в Австрия, Бразилия, САЩ и Испания.

    "Изключително съм доволен, че в България огромната част от инвеститорите са от семейния бизнес на Германия, които са гръбнакът на немската икономика", подчерта премиерът Борисов.

    Все по-добри резултати постига и индустриална зона Божурище, отбеляза Манолев. „От създаването ѝ досега в нея са привлечени 22 инвеститори, като само през първите четири месеца на 2018 са подписани три окончателни и един предварителен договори с нови инвеститори. На територията ѝ работят компании от България, Германия, Дания и Гърция от секторите автомобилна промишленост, високи технологии, логистика и др. Днес към тях се присъединява и „Мултивак“, акцентира Манолев и пожела успех на новото предприятие.

    Multivac е един от най-големите световни доставчици на опаковъчни решения: компанията е световен лидер на пазара на термоформовъчни опаковъчни машини и произвежда широка гама от трейсийлъри, камерни вакуум машини, камерни конвейерни машини, етикетиращи устройства, системи за контрол, решения за автоматизация и готови производствени линии. В групата на компанията работят близо 5400 служители в цял свят. Компанията има мрежа от над 85 дъщерни дружества и присъства в над 140 държави.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    преди 2 дни
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
    преди 2 дни
    ЕК започна ново разследване срещу Meta
    Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
    преди 2 дни
    "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
    Искът е заради спрените руски газови доставки
    преди 2 дни
    Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
    Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари