четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1035 прочитания

  Payhawk стана главен член на Visa Европа

  Наскоро компанията получи и лиценз за дружество за електронни пари
  01 ноември 2023, 16:38 a+ a- a

  Днес Payhawk, глобална платформа за управление на разходите, обяви, че вече е главен член на Visa - световен лидер в областта на дигиталните плащания. Това ще допринесе към мисията на Payhawk да направи бизнес плащанията по-лесни и прости, като ускори иновациите в новите си продукти и ще даде възможност за още по-голяма надеждност и устойчивост на услугите за своите клиенти.

  Платформата на Payhawk предоставя на бизнеса интелигентни корпоративни карти Visa в различни валути, които помагат на компаниите да контролират разходите си в голям мащаб и да спестяват време за управление им. Клиентите се възползват от високата степен на приемане на Visa по целия свят, а технологията за управление на служебните разходи на Payhawk осигурява проактивен контрол, като например дневни и единични лимити на транзакциите, събиране на платежни документи и извличане на данни с помощта на изкуствен интелект, както и автоматично съгласуване на плащанията чрез вградени интеграции със счетоводния и ERP софтуер. Членството предоставя на Payhawk възможността директно да издава карти Visa, без да разчита на трети страни, и осигурява на Payhawk по-голям контрол върху платежната ѝ инфраструктура. Това ще ускори иновативността в компанията и ще спомогне за осигуряване на още по-голяма надеждност и устойчивост на услугите.

  "С новото ни членство във Visa и с наскоро получения ни лиценз за дружество за електронни пари (EMI) един от основните ни приоритети става по-нататъшното разширяване на възможностите за плащане. Например, в момента предлагаме на нашите потребители в определени пазари избор между дебитни и кредитни карти, но искаме да започнем да предоставяме тази гъвкавост на всички наши клиенти,” каза Христо Борисов, главен изпълнителен директор на Payhawk.

  За да получи главно членство във Visa, Payhawk трябваше да премине през строг процес на кандидатстване, включително и през одит, проведен от Visa, за да се гарантира, че компанията отговаря на всички оперативни и регулаторни изисквания. Наскоро Payhawk получи и лиценз за дружество за електронни пари (EMI) с достъп до цялото Европейско икономическо пространство от Банката на Литва, което допълнително потвърждава спазването на строги капиталови и регулаторни стандарти и стандарти за сигурност.

  Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk, споделя: "Започнахме взаимоотношенията си с Visa през 2018 г. и те ни оказаха невероятна подкрепа по време на цялото ни пътуване. Затова сме развълнувани, че сега сме главен член на Visa. Заедно с нашия EMI лиценз можем да контролираме по-голяма част от платежните процеси, можем да се движим по-бързо и да оптимизираме инфраструктурата, за да отговаряме на нуждите на нашите клиенти по най-добрия възможен начин."

  Юха Силанпаа, мениджър на Visa за Финландия и Прибалтика, добавя: "За нас е удоволствие да си сътрудничим с Payhawk, тъй като разпознаваме компанията като иновативен финтех, съчетаващ продуктово развитие и подход, ориентиран към клиента. Партньорството ни ще спомогне за разкриването на възможности за клиентите на Payhawk, подкрепени от стабилна регулаторна рамка."

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Ще обменяме автоматично данъчна информация със САЩ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, подписаха споразумение
  преди 12 часа
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 13 часа
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 1 ден
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 1 ден
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции