четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1493 прочитания

  Какво да очакваме от 11-ото издание на „Левчето“?

  Кои са лекторите и какво са подготвили организаторите от AIESEC, разказва Вероника Велчева, главен организатор на събитието
  11 октомври 2023, 15:04 a+ a- a

  На 23 г., Вероника Велчева е студентка в първи курс магистърска степен, специалност „Дигитална икономика“ в УНСС. Част от младежката организация AIESEC България от края на 2021 година, а от юни месец тази година поема и ролята на главен организатор за 11-ото издание на „Левчето“ – инициатива на организацията.

  Предстои 11-ото издание на Левчето. Събитието представлява инвестиционна симулация, която ви позволява да седнете в стола на професионален трейдър и да се потопите в сценарий, обхващащ 5 години измислена пазарна история, специално подбрана и изградена от водещи финансови компании от България.

  Economy.bg разговаря с Вероника Велчева, за да разкаже какво можем да очакваме от тазгодишното издание на събитието, кои са лекторите, какво ще могат да научаст участниците и др.

  Какво да очакваме от събитието тази година?
  Събитието тази година ще се проведе на 14 октомври от 10:00 часа в СофтУни. Тази година отново сме подготвили богата програма от интересни лекции, панелна дискусия с въпроси и отговори и вълнуваща инвестиционна симулация с награден фонд от 1800 лв., в която всеки може да се включи.

  Какво ще е различното тази есен?
  Тази година събитието се казва Левчето: Знанието е твоята суперсила! Фокусът ни е изцяло върху това да повишим финансовата грамотност на младите хора, да им дадем полезни съвети и знания в инвестирането, спестяването и управлението на лични финанси.

  За кого е подходящ форумът?
  „Левчето“ е подходящо за всички млади финансови ентусиасти, студенти и дори ученици, които искат да обогатят финансовата си култура.

  Как може да се вземе участие?
  Участието става напълно безплатно, с регистрация на следния линк: bit.ly/Levcheto2023

  Кои са основните теми?
  Основните теми, които ще дискутираме тази година са: „Как успешно да управляваме личните си финанси“, „В какво и как да инвестираме през 2023 година“ и „Финансовата сфера в България“.

  Кои са лекторите и как ги подбрахте?
  Лекторите тази година, както винаги, са изключителни професионалисти във финансовата сфера, които не спират да подкрепят младите по пътя им към развитие. Част от тях са Щелян Калчев, предприемач, основател на Imvestia и Primo +, Георги Захариев, основател на Finance Academy, и Николай Стойков, управляващ директор във Front Peak Trading.

  Защо финансовата грамотност е важна?
  Финансовата грамотност със сигурност е изключително важна, на нея се базира целият ни начин на живот и бъдещите ни успехи. В училище и в университета понякога се пропуска да се наблегне на това. Със събитието целим да дадем на младите точно тези практически съвети, полезни знания и безценни контакти, които да им помагат да управляват личните си финанси и да се развиват в бъдеще.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Ще обменяме автоматично данъчна информация със САЩ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, подписаха споразумение
  преди 13 часа
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 14 часа
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 1 ден
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 1 ден
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции