събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1387 прочитания

    Аутомотив Клъстер България чества 11-годишнина

    През изминалата година членовете на Клъстера се увеличиха значително
    10 юли 2023, 16:27 a+ a- a

    Аутомотив Клъстер България (АКБ) отбелязва 11-годишнината си и обръща поглед към изминалата година, която беше изпълнена със значителни постижения и успешни инициативи. Сред тях се откроява провеждането на Automotive & Battery Forum 2023 - едно от най-престижните събития в автомобилната индустрия.

    Automotive & Battery Forum 2023 бе магнит за водещи експерти, иноватори и представители от автомобилната и батерийната индустрия от цял свят. Форумът, който се състоя в сътрудничество с някои от най-големите компании и организации в сектора, представи последните тенденции, иновации и възможности за развитие в областта на автомобилната електрификация и батерийните технологии. Събитието събра участници от различни сектори на индустрията и се отличаваше с богата програма, включваща вдъхновяващи презентации, панелни дискусии и демонстрации на последните постижения в областта на автомобилите с електрическо задвижване и батерийните технологии. Форумът бе изключителна възможност за представяне на нови продукти, предоставяне на информация за тенденциите в сектора и установяване на важни партньорства.

    През изминалата година Аутомотив Клъстер България продължи да бъде водеща организация, подкрепяща автомобилната индустрия в България. Клъстерът активно работи по създаването на благоприятна среда за иновации, развитие на таланти и насърчаване на бизнес-взаимодействията между компаниите от сектора.

    Важно е да се отбележи, че Аутомотив Клъстер България дължи изключителният си успех на сътрудничеството и ангажираността на своите членове, които работят заедно, за да насърчават иновациите и да увеличават конкурентоспособността на автомобилната индустрия в България. През изминалата година членовете на Клъстера се увеличиха значително, както с току-що навлезли на пазара в България международни инвеститори, така и с вече утвърдени български компании.

    Друга положителна тенденция е фактът, че все повече от компаниите-членки на АКБ вече разработват високи технологии за автомобилната индустрия, както и следват последните иновации в производството. Ръководството на Аутомотив Клъстер благодари на всички партньори и съмишленици, които продължават да вярват в развитието на автомобилната индустрия в България и да подкрепят нейния растеж.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 23 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 24 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години