вторник, 30 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    19136 прочитания

    Как да избием стреса...Буквално!

    Вижте видео от първата „Стая на гнева” в България и нейните създатели
    20 февруари 2014, 12:20 a+ a- a

    Знаете ли, че има място, където можете да влезете, да изпотрошите всичко, което виждате, и да си излезете. Звучи странно, но именно това се случва в „Стаята на гнева”. Идеята се заражда в Япония, пренася се в САЩ, след което се развива като бизнес в Италия, а вече е и в България.

    „Целта е след дълъг стресиращ работен ден или когато имате проблем, който ви кара да се чувствате напрегнати, да влезете в стаята и да разрушите всичко в нея, с цялата си ярост, за да излеете насъбралата се у вас негативна енергия”, казва Пиерджорджио Масари – СЕО на италианската компания Camera della Rabbia, чрез която вече и в София стартира първата „Стаята на гнева”.

    Какво представлява стаята на гнева? Вижте видео с Пиерджорджио Масари – СЕО на Camera della Rabbia

    „Стаята представлява добре защитена и шумоизолирана кутия, където се влиза със специална екипировка и предпазни средства. Вътре могат да бъдат подредени мебели, бутилки, чинии, телевизори, клавиатури, а хората разполагат с бухалка и други инструменти, с които да ги изпотрошат”, обяснява Никола Раяк – който ще ръководи проекта в България.

    Пиерджорджио Масари разказва, че ако има възможност биха аранжирали стаята по подобие на вашия офиса или да сложат снимка на човек, на когото доста сте му насъбрали. „Не звучи добре, но това е начин да се отърсите от стреса и негативните емоции и наистина работи”, твърди той.

    Какво е усещането споделя опита си от преживяването Никола Раяк, който отговаря за проекта в България

    Опитът им показва, че клиентите са различни – мъже и жени от всякакви възрасти, служители и работодатели. „Идват изпълнителни директори, банкери, учители, домакини”, разказва Масари.  „При самото влизане може да сме малко притеснени, но след първия удар забравяш за всичко. След това аз лично се чувствам разтоварен и много трудно някой би могъл да ме ядоса”, споделя опита си от преживяването Никола Раяк.

    В Италия цената е 35 евро, но в България ще има различни пакети. Най-високият пакет е 20 минути и струва 30 лева.

    Ще бъде ли успешен този проект в България?

    Според Никола Раяк проектът ще бъде успешен в България, защото хората търсят начин да се отърсят от стреса, а това е различен начин да се разтовариш.  Пиерджорджио Масари също  смята, че стаята ще добие популярността, която има в Италия.  Според него българите са хора, които обичат да се забавляват, а това е място, където не само можеш да свалиш напрежението, но и да се забавляваш. В Италия например често се организират ергенски и момински партита, купони по случай завършване или приятели подготвят изненада за  рожден ден.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 26 минути
    Ето кои са най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници
    Вижте докъде ще пътуваме за Великден и празниците през май
    преди 1 час
    Откриват Ритейл парк Видин Плаза
    Инвеститор е „Дунония“, ще бъдат разкрити нови над 80 работни места
    преди 1 час
    Компаниите ще искат още работници с нарастването на AI
    Това сподели Дженсен Хуанг, CEO на Nvidia
    преди 2 часа
    Google инвестира $640 млн. в нов дейта център в Нидерландия
    До момента технологичния гигант е инвестирал над €3,8 млрд. в такива центрове в страната
    преди 18 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас