понеделник, 27 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  15202 прочитания

  BPO компаниите в България: Foundever

  За работата в компанията, възможностите за развитие и заблудите в сектора разказва Димитър Пижев, Sr. Global EX Program Manager
  06 март 2024, 07:15 a+ a- a

  В новата рубрика на Economy.bg „BPO компаниите в България“ водещи работодатели от аутсорсинг сектора разказват какви възможности за кариерно развитие предлагат и развенчават някои от големите митове в индустрията. Подходящи ли са аутсорсинг компаниите за първа работа, какви позиции предлагат и какви умения търсят? Това са част от въпросите, на които отговаря Димитър Пижев, Sr. Global EX Program Manager във Foundever. Ето какво сподели той:

  Разкажете ни за Вашата компания – по какви проекти и с какъв тип клиенти работите?
  „Фаундевър“ е глобален лидер в индустрията за обслужване на клиенти, специализиран в предоставянето на изключителни изживявания и иновативни решения за нашите над 800 клиенти и техните потребители по цял свят. Ние сме партньори с разнообразен спектър от клиенти – от технологични стартъпи до компании от Fortune 500 в различни индустрии, включително технологии, здравеопазване, финанси и търговия на дребно. Това разнообразие в портфолиото ни от проекти предлага на нашите екипи уникалната възможност да работят по предизвикателни проекти, гарантирайки професионален растеж и възможност за работа с различни бизнес практики и култури.

  Име: Фаундевър България ЕООД
  Сектор: Потребителско изживяване
  Създадена в България: 2006 г.
  Брой служители глобално: 170 000+
  Брой служители в България: 1100+
  Офиси в България: София (бул. „Никола Вапцаров“ 55); Варна (бул. „Владислав Варненчик“ 186)
  Основна дейност на компанията, клиенти/продукти, услуги, пазари: Фаундевър е глобален лидер в областта на потребителското изживяване (CX). Със 170 000 души, работещи в цял свят, „Фаундевър“ свързва по сигурен начин брандовете с техните клиенти 9 милиона пъти дневно на +60 езика.

  Какво можете да правите в компания за аутсорсинг? Какви видове позиции са налични във Вашата компания?
  Във „Фаундевър“ спектърът на ролите е обширен и разнообразен. От обслужване на клиенти и техническа поддръжка до човешки ресурси, развитие на бизнеса, финанси и маркетинг, ние предлагаме широк кръг от позиции, които отговарят на различни умения и кариерни стремежи. Нашите служители имат шанса да работят в динамична среда, където могат да усъвършенстват своите умения и да изследват различни кариерни пътища.

  Подходящ ли е BPO секторът за първа работа и защо?
  Абсолютно! Нашата индустрия е отлична отправна точка за кариерата на всеки. Тя предоставя богата учебна среда, където стартиращите кариерното си развитие могат да придобият ценен работен опит, да развият разнообразие от софтуерни и твърди умения и да разберат динамиката на работа в глобална бизнес среда. Нашата компания предлага обширни програми за обучение и менторство, правейки я благодатно място за младите професионалисти да започнат своето кариерно пътешествие.

  Как и за колко време може да израснеш в аутсорсинг компания? Какви са възможностите за развитие във Вашата компания?
  Растежът в нашата компания не е просто насърчаван; той е част от нашето ДНК. Неслучайно 100% от ръководните позиции във „Фаундевър България“ са израснали вътрешно. Гордеем се, че нямаме назначен нито един мениджър отвън. Лично аз започнах моето развитие в компанията през 2018 г. с един от нашите клиенти в София, бързо преминавайки към локалния маркетинг екип, преди да бъда повишен в глобалния HR екип, където работя през последните три години. Тази траектория е доказателство за обширните възможности за развитие, налични във „Фаундевър“, от курсове за професионално усъвършенстване до обучение за лидерство и международни проекти. Ние вярваме в насърчаването на култура всеки да има свободата и ресурсите да расте както лично, така и професионално.

  За хора с какви езици и умения има най-голямо търсене при Вас?
  Поддържаме нашите клиенти на +60 езика от целия свят, но особено се интересуваме от кандидати, владеещи няколко езика. В България активно търсим говорещи немски, чешки, холандски, унгарски и полски. В момента търсим допълнително кандидати с латвийски, литовски и естонски. Освен езиковите умения ценим дигиталната грамотност, способността за решаване на проблеми, емпатията и капацитета за работа в екип. Тези умения са фундаментални, понеже отговарят на нашата ангажираност да предоставяме иновативни решения и изключително обслужване на нашите глобални клиенти.

  Какви са условията на работа във Вашата компания?
  Гордеем се, че можем да предоставим подкрепяща и инклузивна работна среда. Нашите офиси са проектирани да насърчават сътрудничеството и креативността, оборудвани с най-новите технологии, гарантиращи ефективна работна среда на нашите екипи. Също така предоставяме работа от разстояние и гъвкави графици с цел предоставяне на баланс между работа и личен живот. Допълнително поставяме силен акцент върху здравето и благополучието на служителите ни с различни инициативи и програми, насочени към поддържането на физическото и психическото здраве на нашите служители.

  Как се формира заплащането и има ли бонуси?
  Нашите пакети с възнаграждения са конкурентоспособни и отразяват стандартите в индустрията и разходите за живот в различните региони. Предлагаме основна заплата с бонуси, свързани с представянето, като по този начин признаваме и възнаграждаваме труда и постиженията на нашите служители. Придобивките включват също допълнителна здравна застраховка, регулярни поощрения за годишнини и постижения в работата, както и достъп до непрекъснати възможности за учене.

  Заблуда ли е, че работата в BPO сектора е свързана само с говорене по телефон?
  Наистина това е често срещано погрешно схващане. Въпреки че обслужването по телефон е част от нашите услуги, нашите операции обхващат широк спектър от функции, включително процеси без гласова комуникация, поддръжка на бекофис, ИТ и техническа поддръжка, дигитален маркетинг и анализи. Освен това индустрията днес претърпява трансформация, вследствие на която технологии като изкуствен интелект (AI) и генеративен изкуствен интелект (generative AI) стават основни за нашата индустрия. Тези технологии предлагат вълнуващи възможности за нашите служители, тъй като ние свързваме дигиталните инструменти и оперативните процеси с разговорен дизайн и човешки талант. Нашата работа е свързана с решаването на проблеми, иновиране на процесите и предоставянето на стратегическа стойност за нашите клиенти далеч отвъд самото отговаряне на обаждания по телефона.

  Кои са най-големите митове за BPO сектора?
  Един от най-големите митове за нашата индустрия е, че този вид работа не предлага възможности за кариерно развитие. Както моята професионална история във „Фаундевър“ показва, това не може да бъде по-далеч от истината. Друг мит е, че работата е монотонна. В действителност нашите проекти са разнообразни и предизвикателни, предлагайки непрекъснати възможности за учене, тъй като пазарът се променя непрекъснато и технологии като изкуствения интелект (AI) стават основни. Накрая, някои вярват, че секторът предлага само временна заетост, докато ние предоставяме стабилна, дългосрочна кариера с множество възможности за развитие.

  Koи са основните предимства да работиш в аутсорсинг компания?
  Работата в индустрията за клиентски изживявания предлага уникална комбинация от ползи: достъп до международни клиенти и култури, възможности за бързо професионално развитие, подкрепяща и динамична работна среда и шанс да работите с екипи от амбициозни и талантливи хора. Също така поставяме акцент върху баланса между работа и личен живот, благополучието на служителите, иновациите и непрекъснатото учене, правейки нашата компания не просто място за работа, а място за професионален растеж и личностно процъфтяване.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Фаундевър България ЕООД в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 10 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 11 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата