събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    15006 прочитания

    BPO компаниите в България: Foundever

    За работата в компанията, възможностите за развитие и заблудите в сектора разказва Димитър Пижев, Sr. Global EX Program Manager
    06 март 2024, 07:15 a+ a- a

    В новата рубрика на Economy.bg „BPO компаниите в България“ водещи работодатели от аутсорсинг сектора разказват какви възможности за кариерно развитие предлагат и развенчават някои от големите митове в индустрията. Подходящи ли са аутсорсинг компаниите за първа работа, какви позиции предлагат и какви умения търсят? Това са част от въпросите, на които отговаря Димитър Пижев, Sr. Global EX Program Manager във Foundever. Ето какво сподели той:

    Разкажете ни за Вашата компания – по какви проекти и с какъв тип клиенти работите?
    „Фаундевър“ е глобален лидер в индустрията за обслужване на клиенти, специализиран в предоставянето на изключителни изживявания и иновативни решения за нашите над 800 клиенти и техните потребители по цял свят. Ние сме партньори с разнообразен спектър от клиенти – от технологични стартъпи до компании от Fortune 500 в различни индустрии, включително технологии, здравеопазване, финанси и търговия на дребно. Това разнообразие в портфолиото ни от проекти предлага на нашите екипи уникалната възможност да работят по предизвикателни проекти, гарантирайки професионален растеж и възможност за работа с различни бизнес практики и култури.

    Име: Фаундевър България ЕООД
    Сектор: Потребителско изживяване
    Създадена в България: 2006 г.
    Брой служители глобално: 170 000+
    Брой служители в България: 1100+
    Офиси в България: София (бул. „Никола Вапцаров“ 55); Варна (бул. „Владислав Варненчик“ 186)
    Основна дейност на компанията, клиенти/продукти, услуги, пазари: Фаундевър е глобален лидер в областта на потребителското изживяване (CX). Със 170 000 души, работещи в цял свят, „Фаундевър“ свързва по сигурен начин брандовете с техните клиенти 9 милиона пъти дневно на +60 езика.

    Какво можете да правите в компания за аутсорсинг? Какви видове позиции са налични във Вашата компания?
    Във „Фаундевър“ спектърът на ролите е обширен и разнообразен. От обслужване на клиенти и техническа поддръжка до човешки ресурси, развитие на бизнеса, финанси и маркетинг, ние предлагаме широк кръг от позиции, които отговарят на различни умения и кариерни стремежи. Нашите служители имат шанса да работят в динамична среда, където могат да усъвършенстват своите умения и да изследват различни кариерни пътища.

    Подходящ ли е BPO секторът за първа работа и защо?
    Абсолютно! Нашата индустрия е отлична отправна точка за кариерата на всеки. Тя предоставя богата учебна среда, където стартиращите кариерното си развитие могат да придобият ценен работен опит, да развият разнообразие от софтуерни и твърди умения и да разберат динамиката на работа в глобална бизнес среда. Нашата компания предлага обширни програми за обучение и менторство, правейки я благодатно място за младите професионалисти да започнат своето кариерно пътешествие.

    Как и за колко време може да израснеш в аутсорсинг компания? Какви са възможностите за развитие във Вашата компания?
    Растежът в нашата компания не е просто насърчаван; той е част от нашето ДНК. Неслучайно 100% от ръководните позиции във „Фаундевър България“ са израснали вътрешно. Гордеем се, че нямаме назначен нито един мениджър отвън. Лично аз започнах моето развитие в компанията през 2018 г. с един от нашите клиенти в София, бързо преминавайки към локалния маркетинг екип, преди да бъда повишен в глобалния HR екип, където работя през последните три години. Тази траектория е доказателство за обширните възможности за развитие, налични във „Фаундевър“, от курсове за професионално усъвършенстване до обучение за лидерство и международни проекти. Ние вярваме в насърчаването на култура всеки да има свободата и ресурсите да расте както лично, така и професионално.

    За хора с какви езици и умения има най-голямо търсене при Вас?
    Поддържаме нашите клиенти на +60 езика от целия свят, но особено се интересуваме от кандидати, владеещи няколко езика. В България активно търсим говорещи немски, чешки, холандски, унгарски и полски. В момента търсим допълнително кандидати с латвийски, литовски и естонски. Освен езиковите умения ценим дигиталната грамотност, способността за решаване на проблеми, емпатията и капацитета за работа в екип. Тези умения са фундаментални, понеже отговарят на нашата ангажираност да предоставяме иновативни решения и изключително обслужване на нашите глобални клиенти.

    Какви са условията на работа във Вашата компания?
    Гордеем се, че можем да предоставим подкрепяща и инклузивна работна среда. Нашите офиси са проектирани да насърчават сътрудничеството и креативността, оборудвани с най-новите технологии, гарантиращи ефективна работна среда на нашите екипи. Също така предоставяме работа от разстояние и гъвкави графици с цел предоставяне на баланс между работа и личен живот. Допълнително поставяме силен акцент върху здравето и благополучието на служителите ни с различни инициативи и програми, насочени към поддържането на физическото и психическото здраве на нашите служители.

    Как се формира заплащането и има ли бонуси?
    Нашите пакети с възнаграждения са конкурентоспособни и отразяват стандартите в индустрията и разходите за живот в различните региони. Предлагаме основна заплата с бонуси, свързани с представянето, като по този начин признаваме и възнаграждаваме труда и постиженията на нашите служители. Придобивките включват също допълнителна здравна застраховка, регулярни поощрения за годишнини и постижения в работата, както и достъп до непрекъснати възможности за учене.

    Заблуда ли е, че работата в BPO сектора е свързана само с говорене по телефон?
    Наистина това е често срещано погрешно схващане. Въпреки че обслужването по телефон е част от нашите услуги, нашите операции обхващат широк спектър от функции, включително процеси без гласова комуникация, поддръжка на бекофис, ИТ и техническа поддръжка, дигитален маркетинг и анализи. Освен това индустрията днес претърпява трансформация, вследствие на която технологии като изкуствен интелект (AI) и генеративен изкуствен интелект (generative AI) стават основни за нашата индустрия. Тези технологии предлагат вълнуващи възможности за нашите служители, тъй като ние свързваме дигиталните инструменти и оперативните процеси с разговорен дизайн и човешки талант. Нашата работа е свързана с решаването на проблеми, иновиране на процесите и предоставянето на стратегическа стойност за нашите клиенти далеч отвъд самото отговаряне на обаждания по телефона.

    Кои са най-големите митове за BPO сектора?
    Един от най-големите митове за нашата индустрия е, че този вид работа не предлага възможности за кариерно развитие. Както моята професионална история във „Фаундевър“ показва, това не може да бъде по-далеч от истината. Друг мит е, че работата е монотонна. В действителност нашите проекти са разнообразни и предизвикателни, предлагайки непрекъснати възможности за учене, тъй като пазарът се променя непрекъснато и технологии като изкуствения интелект (AI) стават основни. Накрая, някои вярват, че секторът предлага само временна заетост, докато ние предоставяме стабилна, дългосрочна кариера с множество възможности за развитие.

    Koи са основните предимства да работиш в аутсорсинг компания?
    Работата в индустрията за клиентски изживявания предлага уникална комбинация от ползи: достъп до международни клиенти и култури, възможности за бързо професионално развитие, подкрепяща и динамична работна среда и шанс да работите с екипи от амбициозни и талантливи хора. Също така поставяме акцент върху баланса между работа и личен живот, благополучието на служителите, иновациите и непрекъснатото учене, правейки нашата компания не просто място за работа, а място за професионален растеж и личностно процъфтяване.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Фаундевър България ЕООД в JOBS.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 23 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 23 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 24 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години