понеделник, 27 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8177 прочитания

  Какво четат PR лидерите: Елина Цанкова, Карлсберг България АД

  „Фрида. Да живее животът“ носи със себе си силата и енергията на една изключителна жена и творец, споделя Цанкова
  05 март 2024, 07:14 a+ a- a

  Книгите винаги са имали специално място в живота ми. Всичко започна с първото прочетено изречение, което ми показа една нова, различна реалност. В книгите открих свобода и полет на въображението. Четях жадно, четях ненаситно, четях всичко, до което можех да се докосна – надписи, учебници, книгите в библиотеката. И до днес книжарниците са моето убежище. Няма проблем, който да не мога да реша след няколко часа, прекарани там. Книгите са най-добрият терапевт, защото ти дават отговорите, които търсиш. Обикновено имам под ръка няколко книги едновременно, но предпочитам биографиите. Обичам да чета за житейските истории на хората, които променят историята. Често го правя за вдъхновение и защото в тях откривам ценни уроци.

  Елина Цанкова е PR & ESG Manager в Карлсберг България. Има над 10 години професионален опит в сферата на PR и корпоративните комуникации, и по-конкретно в разработването на креативни и комуникационни стратегии, ESG кампании, управление на събития и връзки с медиите. Притежава бакалавърска степен по журналистика и магистърска по публична комуникация от СУ „Св. Климент Охридски“. 

  В момента чета биографията на Фрида Кало от Кармен Доминго – „Фрида. Да живее животът“. Тази книга носи със себе си силата и енергията на една изключителна жена и творец, емблема на своето време – мексиканската художничка Фрида. Непокорната. Различната. Коктейл от воля, болка и страст. Безусловната страст, която е изпитвала към своя съпруг, известният мексикански стенописец Диего Ривера. Книгата проследява сложните им отношения, изрисувани с ярки цветове в творчеството на Фрида Кало. Тя оставя след себе си 143 картини, 55 от които - автопортрети, а образът ѝ и до днес е символ на бунта и силата на човешкия дух. Книгата на Кармен Доминго ще ви даде една по-лична гледна точка към историята на Фрида, защото проследява нейния житейски път през любовта ѝ към Диего. Именно тази силна, луда и непонятна за околните любов на крайностите (Диего е с 20 години по-възрастен от Фрида, с два неуспешни брака зад гърба си, всепризнат женкар, висок и с наднормено тегло, любител на хубавото вино и красивите жени) се превръща в горивото на талантливата Фрида Кало. Връзката им е взривоопасна комбинация от мечти и реалност, от несбъднати очаквания, от ревност, изкуство, емоции и раздели, но в крайна сметка именно това е рамката на най-красивата картина на Фрида – нейният изстрадан и неповторим живот, който тя живее смело и на екс, превръщайки болката в своето най-силно оръжие. Може би затова в творчеството ѝ живее една цветна и дръзка реалност, в която всичко е възможно, а всеки миг е дар.

  „Бих желала да бъда каквато искам. Повтарям си го всеки ден, макар да знам добре, че сега навярно вече не мога да бъда нищо… Скрита зад завесата на лудостта, бих подредила цветята вкъщи, бих нарисувала болката във весели цветове, за да заблудя Онази с косата, бих търсила любовта и нежността, бих се смяла на воля на чуждата глупост, докато накрая всички кажат: „Горката Фрида, луда е; вече дори не знае какво иска“. А аз ще ги погледна и без да им обръщам внимание, ще се надсмея над себе си. Ще изградя своя бленуван свят, където, докато съм жива, ще живея в хармония с всички останали светове“…

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Карлсберг България АД в Jobs.bg

  Вижте още материали от рубриката на Economy.bg „Какво четат PR лидерите?":

  Какво четат PR лидерите: Ана Арнаудова, All Channels

  Какво четат PR лидерите: Максим Бехар, M3 Communications Group, Inc.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 8 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 10 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата