събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    13452 прочитания

    UKG: Инвестицията ни в България ще бъде значителна, набираме стотици служители в София и Варна

    Търсим специалисти по разработка на софтуер и други технологични експерти – Осман Осман, ръководител на UKG в България, пред Economy.bg
    26 февруари 2024, 13:39 a+ a- a

    UKG обяви преди дни стартирането на най-новия си глобален иновационен център в България. Новината идвa cлeд пpидoбивaнeтo oт американската компания нa coфтyepните Nехt Ѕоlutіоnѕ с офис в Coфия и Іmmеdіѕ c пpиcъcтвиe във Bapнa. Така за UKG в България вeчe paбoтят над 330 души в двете локации. Компанията продължава да търси ИТ специалисти.

    С повече от 15 000 служители, UKG е класирана на 3-то място в света сред големите компании в класацията на Computerworld 2024 за най-добри места за работа в ИТ сектора, една от най-добрите компании в света на списание TIME през 2023 г. и една от най-иновативните компании в Америка от списание Fortune.

    Как се стигна до решението за откриване на иновационен център у нас, какъв е размерът на инвестицията, колко и какъв тип работни места ще бъдат открити, по какви решения ще работя те, как компанията интегрира AI, какви се предимствата и предизвикателства на ИТ пазара у нас в сравнение с други локации – тези и други въпроси коментирахме с Осман Осман, ръководител на UKG в България.

    Г-н Осман, UKG обяви, че стартира нов глобален иновационен център в България. Как се стигна до това решение?
    Решението за стартирането на нов глобален иновационен център на UKG в България идва след придобиването на продуктовата компания immedis през 2023. България и преди това е била в полезрението на UKG като потенциална дестинация за разширяване, но сделката ускорява тези планове. Решението за иновативния център е базирано на анализа на технологичния пазар на таланти в страната и цели да ускори разработката и услугите, които UKG предлага на своите клиенти и партньори.

    Каква ще е инвестицията в хъба?
    Точните параметри все още не са ясни, но се очаква тя да бъде значителна, като се има предвид набирането на над няколкостотин специалисти и разширяването на присъствието ни в София и Варна.

    След придобиването нa Next Solutions и Immedis колко служители имате вече в България?
    След придобиванията на Next Solutions и Immedis UKG вече има 270 служители във Варна, към които се добавят и новите назначения в София. Общият брой на служителите в България надхвърля 330.

    Планирате ли да разширите екипа?
    Вече сме наели повече от 100 души, включително екип от разработчици от Next Solutions, и продължаваме да търсим таланти.

    Какъв тип специалисти ще търсите?
    Компанията търси специалисти по разработка на софтуер и други технологични експерти, които да работят върху развитието на продуктовото портфолио на UKG с фокус върху създаването на продукти, подобряващи продуктивността и работните условия на милиони работници по цял свят.

    По какви решения ще работят те?
    Тези специалисти ще работят по разработването на продукти за управление на човешки ресурси, калкулиране и изплащане на работни заплати, управление на работната сила и култура. Използваме и технологии, базирани на изкуствен интелект. Тези решения се очаква да са висококачествени, скалируеми и да издържат на изпитанието на времето.

    Как интегрирате AI в работата си?
    AI е нашумяла тема напоследък, по-специално GenAI. Тази технология се очаква да промени начина ни на работа и дори начина ни на комуникация през следващите десетилетия. AI ще е ключов при увеличаването на производителността и ефективността във всички сфери в световен мащаб. UKG вече дълги години си сътрудничи с партньори, които са пионери в областта на AI и по-точно GenAI за разработването на своите продукти. UKG интегрира GenAI в работата си чрез разработването на иновативни технологични решения за изграждане на продукти за управление на човешкия капитал (HCM) и пакети за управление на работната сила.

    Какъв модел на работа следвате в момента?
    Моделът на работа на UKG включва хибридни или гъвкави подходи, като се възползва от глобалното си присъствие и културата на иновации, за да създаде стимулираща продуктивността работна среда. Използват се предимно Agile методологията и нейните модификации, съвместими с разнородните екипи, които са сформирани в компанията.

    Какви са основните предимства и предизвикателства, които срещате в България в сравнение с другите локации, където присъствате?
    Предимствата на България са няколко, сред които висококвалифицираните и талантливи специалисти, както и богатата култура на иновации. Нашите инженери не познават думата „невъзможно“. Предизвикателствата включват конкурентния пазар на труда и необходимостта да се привличат и задържат топ таланти в условията на глобална конкуренция.

    Пазарът на труда в България е много конкурентен. Каква е Вашата стратегия за привличане и задържане на таланти?
    Стратегията на UKG за привличане и задържане на таланти включва предлагането на конкурентни условия за работа, възможности за кариерно развитие, привлекателни социални придобивки, както и ангажимент към създаването на креативно място за работа. За нас е ключово нашите кадри да са добре подготвени за предизвикателствата пред тях, затова в UKG имаме една от най-добрите програми за обучения и въведение в работния процес.

    Как оценявате потенциала и предизвикателствата пред развитието на ИТ сектора в България?
    Потенциалът на ИТ сектора в България е значителен поради активната стартъп сцена. Трябва да се отбележи и фактът, че ние имаме лимитирано количество от кадри. Заедно със запазването на талантите в страната ние трябва да улесним процедурите за наемането на чуждестранни граждани на работа, включително тези извън Европейския съюз. Ако искаме България да стане световен играч на иновативната сцена, трябва да сме по-отворени към културен и интелектуален обмен. Бързо нарастващата конкуренция на глобално ниво предизвиква работодателите да създадат нови подходи за задържане на своите кадри.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на UKG / Immedis Ltd в JOBS.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години