събота, 13 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5198 прочитания

  За 20-ти път: Връчиха Наградите на Германската икономика

  Вижте кои компании за какви постижения бяха отличени
  26 януари 2024, 12:28 a+ a- a

  сн: Economy.bg

  Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) за 20 юбилеен път награди фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през последната година. Наградата на германската икономика в България за 2023 беше присъдена в 3 категории. Общо 15 бяха номинираните компании. Членството в ГБИТК не беше условие за участие.

  В категория „Голямо предприятие“ в надпреварата участваха 8 компании, в категория „Малко и средно предприятие“ – 3, а за приза в категория „Социален ангажимент“ се бориха 4 фирми.

  Отличените компании са: Schwarz Global Services Bulgaria в категорията „Голямо предприятие”, Logisoft - за „Малко и средно предприятие" и Kaufland Bulgariа в категория „Социален ангажимент“.

  По традиция ГБИТК връчи и почетни грамоти за ползотворно и успешно сътрудничество през 2023. Отличени бяха Френско-българска търговска и индустриална камара, адв. Владимир Пенков, председател и старши съдружник в Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, Огнян Атанасов – кмет на Община Кюстендил, Петър Михайлов, „Петър Михайлов и Ко“.

  Гостите бяха поздравени от Тим Курт, президент на ГБИТК, Мартин Ванслебен, главен управител на Германската индустриално-търговска камара (DIHK) в Берлин, д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, Н. Пр. Ирене Мария Планк, посланик на Федерална Република Германия в София, Милена Стойчева – министър на иновациите и растежа, и Николай Павлов – заместник-министър на икономиката и индустрията и Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и КВС Банк, Кънтри мениджър на KBC Груп в България.

  Като признание за изключително големите заслуги и цялостен принос за развитието на двустранните търговско-икономически отношения между България и Германия Почетната награда на германската икономика получи д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК.

  Сред присъстващите на церемонията официални лица бяха Соня Миклай, която ще поеме поста главен управител на ГБИТК от 1 март 2024.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 17 часа
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 17 часа
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 18 часа
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 19 часа
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 21 часа
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI