четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  724 прочитания

  Цветанка Минчева и Станко Станков с награди “Буров” за 2023

  Призовете за банково дело се връчват на най-изявените представители на финансовия сектор в България
  31 януари 2024, 13:27 a+ a- a

  Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, спечели наградата за банково и индустриално управление на годишните награди на Фондация „Атанас Буров“. Призът е личностно признание за особени заслуги в областта на банкирането, а победителят е избран с гласуване от настоятели и наградени в предишни години от Фондацията.

  „За мен тази награда има изключителна стойност, защото признанието дойде от колеги професионалисти и настоятели на фондацията. В личен план винаги съм се вдъхновявала от примери в подкрепа на обществено значими каузи, за каквито определено работи фондация „Буров“. Такъв принос се опитвам да имам и в ролята ми на главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, където заедно с колегите ми, подкрепяме дейността на фондацията в стремежа ѝ да осигури перспективи за развитие на талантите в сферата ни и тяхното реализиране в България. Радвам се, че с екипа на банката и с партньори, сме толкова ангажирани и мотивирани да подпомагаме инициативи в подкрепа на финансовото образование, а чрез това и за развитието на обществото“, коментира Цветанка Минчева по време на връчване на наградите.

  Тя даде примери за успешното партньорство на УниКредит Булбанк и фондация „Буров“. През 2023 год. служители на УниКредит Булбанк са реализирали около 40% от програмата на традиционното лятно училище на фондацията. Цветанка Минчева обясни, че и тази година колеги от банката ще са активни участници в инициативата.

  Освен това през изминалата година служители участваха в Часът на банката, по време на който се срещнаха с 30 деца от Търговски гимназии, за да им помогнат да се ориентират за практическата страна на професията и да ги консултират за бъдещия им избор на висше образование.

  Не на последно място, като настоятел, банката подпомага фондация „Буров“ в раздаването на стипендии за успех, които се дават на ученици и студенти, показали добри резултати в своето следване. От създаването ѝ, по тази програма са предоставени над 700 стипендии.

  Носителят на приз „Буров” за индустриално управление е Станко Станков собственик, изпълнителен директор, председател на Съвета на Директорите на „Булмаркет Груп” и „Астра Финанс Груп”.

  Фондация „Буров“ е създадена през 1992 г. с мисията да съхрани и предаде философията на Атанас Буров за изграждане на демократична държава и просперираща икономика чрез модерна финансова система. Призовете „Буров“ за банково дело се връчват на най-изявените представители на финансовия сектор в България – наследници на ценностите на Атанас Буров.

  УниКредит Булбанк е част от УниКредит – паневропейска търговска банка, която представя уникална мрежа в Италия, Германия, Централна и Източна Европа. Нашата цел е да създаваме възможности за растеж, предоставяйки най-доброто за всички заинтересовани страни, отключвайки потенциала на нашите клиенти и нашите хора в цяла Европа. УниКредит Булбанк има водеща роля в развитието на екологичните, социалните и управленските (ESG) фактори в устойчивия финансов сектор. Основна стратегия на Банката е създаването на дългосрочна стойност и въздействие.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание
  Тя бе издигната от парламентарната група на ГЕРБ-СДС
  преди 5 часа
  ETHSofia обяви лектори и награден фонд от $10 000
  Организаторите на събитието си сътрудничат с УНСС и SoftUni
  преди 7 часа
  „България Еър“ с директни полети от Варна до Прага и Франкфурт
  Те стартират от 23 юни и 6 юли и ще бъдат изпълнявани два пъти седмично
  преди 10 часа
  Amazon инвестира €10 млрд. за разширяване на облачните си услуги и логистика в Германия
  По-голямата част от средствата ще бъдат използвани до 2026 г. за разширяване на облачната инфраструктура на AWS
  преди 1 ден
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти