събота, 25 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1412 прочитания

  Ето кои са победителите в конкурса "Най-добра фирма на годината"

  Близо 300 фирми от цялата страна от различни браншове участваха в конкурса
  26 октомври 2023, 14:38 a+ a- a

  Определиха финалистите в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“, инициатива на Първа инвестиционна банка. В единадесетото издание участваха близо 300 фирми от цялата страна от различни браншове.

  Първа награда в категорията „Средна и голяма фирма“ спечели ПИМК - най-голямата транспортна фирма в България и в топ 10 в Европа. Втори се класираха Дерони, лидер в производството на консервирани храни, опериращ в повече от 31 страни по света. „Агрия“ АД зае третото място – дружеството е единственият български производител на препарати за растителна защита с традиции от 1932.

  Отличието за най-добра „Микро и малка фирма“ отиде при „Мурра-2002“ ООД – водеща в сектора на биволовъдството. Втората позиция в категорията бе отредена на Линк - една от първите фирми на българския пазар, предлагащи алуминиеви дограми, която днес има голяма собствена база и изнася за цяла Европа. Трети в надпреварата са „Бомакс“, които произвеждат една от най-старите и уникални български напитки – боза, и също изнасят в цяла Европа.

  ТЕД БЕД спечели авторитетната Награда на публиката, която се определя с онлайн гласуване. ТЕД е най-големият български производител на матраци, а фабриката му е на площ от 53 000 кв.м., което я прави едно от най-модерните и големи предприятия в Европа. Продава продуктите си в 37 държави на 5 континента.

  Призът за женско предприемачество, който Fibank традиционно връчва, за да насърчи и стимулира жените, развиващи собствен бизнес, получи Нуртен Еминчауш, собственик на фирма Харан, която търгува с диворастящи гъби. Журито отличи още две бизнес дами –  Десислава Китова, която е земеделски производител от Перник („АДМ Агро“) и Людмила Зафирова, чиято фирма “Интер Бизнес 91” доставя медицинска апаратура, реактиви и консумативи, както и високотехнологично оборудване за телемедицина.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  преди 2 дни
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата
  преди 2 дни
  JYSK открива още 2 нови магазина у нас
  От началото на 2024 до сега бяха открити обекти в Елин Пелин, Равда и Асеновград
  преди 2 дни
  Инфлацията във Великобритания с по-малък от очакваното спад
  През април показателят е с почти 1% по-нисък спрямо март
  22 май 2024, 13:06
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton